secundair logo knw 1

De vestiging van Nijhuis Saur Industries in Groenlo | Foto NSI

Nijhuis Saur Industries begint over enkele weken met de bouw van de nieuwe productielocatie in Doetinchem. Het is een van de eerste waterneutrale gebouwen in Nederland, vertelde ceo Menno Holterman bijna twee weken geleden tijdens de viering van het 120-jarig bestaan van het bedrijf. “Het is natuurinclusief en circulair, voldoet aan de laatste eisen van de Parijs-akkoorden en krijgt het hoogste BREEAM-excellence certificaat.”

Er ontstaat in Doetinchem een productieruimte van 50.000 vierkante meter. Dat is het dubbele van de ruimte die het bedrijf nu nog in Groenlo heeft. “We verwachten dit nodig te hebben vanwege de groeiende vraag naar schone afvalwateroplossingen in de wereld”, zei Holterman in een hal op de locatie in Groenlo, waar het bedrijf onder het motto ‘The Future is Water’ het jubileum vierde. Daar werd ook bekend gemaakt dat NSI als onderdeel van het jubileum een cheque van 5.120 euro doneert aan het initiatief Drinkable Rivers van Li An Phoa.

Nijhuis Future is Water 900 bMenno Holterman (midden) tijdens de viering van het 120-jarig bestaan

De viering gebeurde met klanten, medewerkers, relaties en zakenpartners die zich in workshops over actuele waterthema’s bogen. De resultaten van de brainstormsessies werden centraal gedeeld. Op het podium schetste Holterman de geschiedenis van Nijhuis die 120 jaar geleden begon als familiebedrijf in Winterswijk en uitgroeide tot leverancier van zogeheten turnkey oplossingen op het gebied van industriële en cummunale afvalwaterzuivering over de hele wereld.

De fusie tussen Nijhuis en Saur Industries in 2020 leidde tot een aanzienlijke uitbreiding en versterking van het dienstenaanbod in de watersector. Om de groei te illustreren gaf Holterman een overzicht van de recente projecten die NSI heeft opgezet, met afsluitend ‘het grootste industriële project’ dat het bedrijf uit de Achterhoek heeft binnengehaald, de afvalwaterbehandeling van een nieuwe chipfabriek in Italië. Dit omvangrijke project maakt deel uit van de bredere Europese strategie om de chipindustrie binnen de EU te versterken.

Het afvalwaterzuiveringsproject dat NSI voor zijn rekening neemt, heeft een waarde van 200 miljoen euro, zei Holterman. “We gaan de hele afvalwaterzuiveringsinstallatie uitrusten en alle verschillende zuiveringsstappen verbinden en we gaan deze faciliteit de komende 10 jaar exploiteren.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

En de lozingen van de waterschappen zelf? Heeft al iemand een idee wat daar aan te doen is?
Interessante innnovatie.
Wat ik me nu afvraag met die sluitdeuren: ze moeten een faalkans hebben van iets van 10^-4 per jaar, mogelijk nog een factor 10 lager.
Hoeveel kogels heeft men laten vallen (op verschillende plaatsen) om te concluderen dat de faalkans als gevolg van een impact (25 kg bal van 22 meter hoogte lijkt me inderdaad een aardige klap geven) op een voldoende laag niveau zit?
Natuurlijk is een gat op één plek niet direct einde levensduur van deur, maar hij zal iig niet mogen bezwijken.
@Johan FliermanDe metingen van die afgelopen 120 jaar geven maar al te duidelijk aan hoeveel invloed dus de mens heeft.
Nu dan 7 miljard mensen die echt geen stapje terug willen doen.
We blijven dus al die fossiele materialen gewoon in de fik steken.
De wereld wordt daar een aardig stormachtig ruig planeetje van.
Veel succes met deze geweldige actie, samenwerken met onze buren! Maar vergeet niet dat ze in Duitsland een andere taal spreken, ook m.b.t. het water, meetmethodes, waarden en normen.