secundair logo knw 1

De Unie van Waterschappen publiceerde de afgelopen jaren vier keer per jaar het eigen magazine Het Waterschap. Dat blad krijgt nu een nieuwe naam, Waterkracht, een nieuwe focus en een bijbehorend online platform.

“Ons eigen tijdschrift is een blad met veel historie”, zegt Willem Wensink. Wensink is bij de Unie van Waterschappen MTlid Vereniging, Communicatie en Bestuurlijk Juridische Zaken. “In het verleden waren er zelfs twee bladen en dat is uiteindelijk Het Waterschap geworden. Omdat we toe waren aan een nieuwe aanbesteding voor een uitgever, vonden we het nu ook een goed moment voor een frisse herstart.”

Willem WensinkWillem WensinkHet blad Waterkracht zal als papieren editie vier keer per jaar verschijnen, dat verandert dus niet, en krijgt een platform waarop de artikelen digitaal te lezen zijn. “Het bleek dat onze achterban zeker nog de meerwaarde van een papieren tijdschrift voelde. Maar daarnaast zagen we ook een behoefte aan een digitaal platform om het hele jaar door kennis te bundelen, thema’s te agenderen en de interactie tussen de lezers te bevorderen via de aan het digitale platform gekoppelde sociale media.”

De nieuwe naam - Waterkracht - was het resultaat van een prijsvraag. Wensink: “Bij een nieuwe vormgeving hoorde wat ons betreft een nieuwe naam. Waterkracht klinkt aansprekend en laat ook zien waar wij als waterschappen uiteindelijk ons werk voor doen, namelijk het water. Daar draait het allemaal om. Het verwijst bovendien naar de energie waarmee waterschappers elke dag samenwerken aan toekomstbestendig waterbeheer.”

Het nieuwe Waterkracht zal zich nog meer dan voorganger Het Waterschap gaan focussen op (bestuurders en medewerkers) van waterschappen. “Bij Waterschap hadden we ook de wens om politiek Den Haag te bereiken. Maar die bereiken we veel effectiever met onze inhoudelijke lobbybijdragen. Daarom gaan we ons nu veel meer op de waterschappen zelf richten.”

Dat zullen de lezers volgens Wensink met name merken aan de redactionele keuzes. “We willen het blad maken vanuit de vraag: waar lopen de bestuurders en medewerkers van waterschappen tegenaan? Dat gaan we bijvoorbeeld doen door actuele onderwerpen te koppelen aan specifieke waterschappen. Neem droogte, hoe aan ze daar in een specifiek waterschap mee om? En welke bestuurlijke keuzes komen daar bij kijken? We hopen natuurlijk dat de lezers zich hierin zullen gaan herkennen.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.