secundair logo knw 1

Andy van den Dobbelsteen, hoogleraar Climate Design & Sustainability, is aangesteld als Coördinator Duurzaamheid aan de TU Delft. Van den Dobbelsteen zal een duurzaamheidsvisie en -programma voor de campus ontwikkelen.

Andy van den Dobbelsteen 180 vk De benoeming geldt in eerste instantie voor vier jaar. Van den Dobbelsteen volgt Coördinator Duurzame Bedrijfsvoering Gerrit Kahlman op, die in november met pensioen ging. Vooralsnog houdt hij zich twee dagen per week bezig met zijn nieuwe taak.

“Duurzaamheid is al lang een rode draad in ons onderzoek en onderwijs en ook steeds meer in onze bedrijfsvoering. De wens om de eigen organisatie maximaal te verduurzamen werd de afgelopen jaren steeds sterker en zo ontstond in 2019 het plan voor een CO2-vrije campus”, zegt Rector Magnificus en Collegevoorzitter Tim van der Hagen op de webiste van de universiteit. “Andy van den Dobbelsteen is de aangewezen persoon om die ambitieuze doelstelling binnen bereik te brengen.”

Van den Dobbelsteen studeerde Civiele Techniek aan de TU Delft. Sinds zijn afstuderen in 1993 is hij verbonden aan de faculteit Bouwkunde. In 2004 promoveerde hij op het onderwerp The Sustainable Office en in 2009 werd hij benoemd tot hoogleraar Climate Design & Sustainability.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.