secundair logo knw 1

Directeur Cathelijn Peters van de Unie van Waterschappen stapt over naar het ministerie van Binnenlandse Zaken. Op 1 februari 2021 begint ze als programmadirecteur van het interbestuurlijke programma Aan de slag met de Omgevingswet.

Cathelijn Peters 180 vk Cathelijn PetersPeters heeft 18 jaar bij de Unie van Waterschappen gewerkt, eerst als beleidsadviseur en programmaleider en sinds 2018 als directeur. Sinds 2020 vormde ze samen met algemeen directeur Meindert Smallenbroek de directie van de Unie.

Over haar nieuwe baan bij ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zegt ze: “Er wordt vaak over de Omgevingswet gesproken als iets problematisch: een ingewikkeld digitaal stelsel, een enorme wetgevingsoperatie of de kosten ervan. Daardoor zou je bijna vergeten hoe deze wet ons gaat helpen: een samenhangende aanpak van de leefomgeving, meer ruimte voor lokaal maatwerk, en betere en snellere besluitvorming. Een aantal hele mooie doelen dus. Als directeur Aan de Slag met de Omgevingswet hoop ik hier mijn steentje aan te kunnen bijdragen.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.