secundair logo knw 1

Dijkgraaf Geert-Jan ten Brink van waterschap Hunze en Aa's moet ‘vastgelopen dossiers’ in de hersteloperatie van huizen in het Groningse aardbevingsgebied vlot trekken. Ten Brink gaat aan de slag als voorzitter/adviseur van het nieuwe Interventieteam Vastgelopen Dossiers. 

Gert Jan van Brink 180 vk Geert-Jan ten Brink Demissionair ministers Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Stef Blok van Economische Zaken hebben Ten Brink bereid gevonden om oplossingen te zoeken voor vastgelopen dossiers in het aardbevingsgebied, waar huizen schade hebben opgelopen door aardschokken als gevolg van de gaswinning. Er wordt gewerkt aan herstel en versterking van gebouwen, maar niet in alle gevallen leidt dat tot oplossingen.

Het Interventieteam met Ten Brink als adviseur en voorzitter is gestart met de voorbereiding van het afhandelen van vastgelopen dossiers. Het team krijgt ‘ruim mandaat’ om maatwerkoplossingen te bieden, schrijft minister Ollongren aan de Tweede Kamer. De Nationaal Coördinator Groningen (NCG), het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) en gemeenten kunnen schrijnende gevallen aandragen.

De ministers stellen het interventieteam 50 miljoen euro beschikbaar voor het vinden van oplossingen. Ten Brink die het aardbevingsgebied kent uit zijn tijd als burgemeester van de voormalige gemeente Slochteren, ziet die 50 miljoen euro als startbedrag, zo laat hij aan rtv Drenthe weten. De dijkgraaf gaat onbezoldigd aan de slag

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.