secundair logo knw 1

Jan Bonjer is vanavond officieel beëdigd als dijkgraaf van waterschap Hollandse Delta. Bonjer trad op 1 mei al aan als dijkgraaf, maar zijn beëdiging werd vanwege coronacrisis uitgesteld tot 2 december.

Jan Bonjer 180 vk 2 Jan Bonjer Commissaris van de Koning Jaap Smit beëdigde Bonjer tijdens een buitengewone vergadering van dijkgraaf en heemraden in het waterschapshuis in Ridderkerk. 

De dijkgraaf zei dat het hoog tijd is dat Nederland de betekenis van water herontdekt bij het ordenen van de ruimte. Na zeven maanden in functie te zijn geweest als dijkgraaf is zijn indruk dat het urgentiegevoel ontbreekt. “Het is veel praten en veel plannen, te weinig durven en doen.”

Voor het behoud van Nederland is een samenspel nodig van ‘harde’ techniek en ‘zachte’ natuur, aldus Bonjer. Zijn stelling daarbij is: bouwen met de natuur is noodzakelijk, anders wordt veiligheid voor de lage landen onbetaalbaar.

Ook de samenleving speelt een grotere rol bij het waterschapswerk, heeft de uit mediawereld afkomstige dijkgraaf vastgesteld. "Dat vraagt van ons om met een open blik en met creativiteit nieuwe allianties aan te gaan.” Daar is een verandering van denken voor nodig, ook binnen Hollandse Delta, aldus de dijkgraaf. “We zijn een organisatie van professionals die moet veranderen in een professionele organisatie.”

 

MEER INFORMATIE
Jan Bonjer wordt nieuwe dijkgraaf van Hollandse Delta

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.