secundair logo knw 1

Dorette Corbey is de nieuwe voorzitter van het Netherlands Water Partnership (NWP). De voormalig Europarlementariër is 15 april begonnen.

Dorette Corbey 180 vk Dorette CorbeyCorbey volgt Annemieke Nijhof op die haar voorzitterschap eind 2020 neerlegde omdat zij algemeen directeur werd bij kennisinstituut Deltares.

De nieuwe NWP-voorzitter heeft een lange en veelzijdige staat van dienst in praktijk, bestuur en politiek. Ze is lid van de Adviesraad Internationale Vraagstukken en maakt ook deel uit van het Algemeen Bestuur van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Bij de waterschapsverkiezingen van 2019 werd ze met voorkeursstemmen verkozen in het AB. Ze zit namens de PvdA in het bestuur.

Corbey volgde een opleiding tot verpleegkundige en later de studie sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam. In 1993 promoveerde ze in de rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden. Ze werkte als verpleegkundige, onderzoeker bij het instituut Clingendael en als beleidsmedewerker bij de bouw- en houtbond van de FNV. Eind jaren 90 was ze lid van een adviescommissie Europese politiek voor de PvdA.

Van 1999 tot 2009 was ze Europarlementariër. In het Europees Parlement hield ze zich intensief bezig met water-, milieu- en klimaatvraagstukken. Daarna was ze directeur van de Adviesraad voor Wetenschap, Technologie en Innovatie, betrokken bij advisering over duurzaamheidsvraagstukken rondom biomassa en voorzitter van het bestuur van de Nederlandse Emissieautoriteit. Corbey is een van de initiatiefnemers van de Federatie Bio-economie Nederland.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.