secundair logo knw 1

Per 1 december vervullen Milou Dingemans en Ruud Bartholomeus de rol van Chief Science Officer (CSO) bij onderzoeksinstituut KWR. Het is voor het eerst dat een duo de rol van CSO invult bij KWR.

Milou Dingemans 180 vkv Milou DingemansDingemans en Bartholomeus volgen Kees van Leeuwen op, die binnenkort met pensioen gaat. Dingemans is toxicoloog en werkt sinds 2016 als onderzoeker in het team Chemische Waterkwaliteit en Gezondheid. Bartholomeus is hydroloog en werkt als Principal Scientist van het team Ecohydrologie aan een robuuste zoetwatervoorziening in het landelijk gebied.

Ruud Bartholomeus 180 vk Ruud BartholomeusIn hun rol als CSO vormen beiden het boegbeeld van KWR en bevorderen ze de strategische positie van het instituut. De CSO moet daarbij verbinding met de buitenwereld maken, aansluitend bij de wensen en behoeften van de opdrachtgevers en vragen vanuit de maatschappij. Verder zijn ze verantwoordelijk voor de borging van de wetenschappelijke onderzoeksresultaten en visie van KWR. 

Bartholomeus ziet het zitten om als duo invulling te geven aan de functie van CSO. Op de site van KWR zegt hij: “In een duo-rol houd je elkaar scherp en vul je elkaar aan. Je ziet samen meer dan alleen.”

Dingemans stelt: “Omdat KWR opereert binnen een netwerk van universiteiten en andere samenwerkingspartners, kunnen we de nieuwste inzichten en methoden bij ons onderzoek inzetten. Dat is bijzonder sterk. Als CSO wil ik graag meedenken en adviseren over hoe we die nationale en internationale verbindingen met een zichtbare Wetenschapsraad effectief inzetten. Dan kan het onderzoek van KWR alleen maar beter tot zijn recht komen.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.