secundair logo knw 1

Annemiek ter Heijne is benoemd tot leerstoelhouder van de vakgroep Milieutechnologie bij Wageningen University & Research (WUR). De nieuwe hoogleraar wil met verbindend leiderschap milieutechnologie nog verder op de kaart zetten.

Annemiek ter Heijne WURAnnemiek ter Heijne

Ter Heijne is gisteren aan de slag gegaan als leerstoelhouder. Zij streeft ernaar medewerkers, PhD’s en studenten goed uit te rusten om milieutechnologie in te zetten voor een duurzamere wereld. Binnen de vakgroep Milieutechnologie (onderdeel van Agrotechnologie & Voedingswetenschappen bij WUR) worden op het gebied van onderzoek nieuwe richtingen voor het terugwinnen van waardevolle componenten uit afvalstromen ontwikkeld.

In haar eigen onderzoek focust prof. dr. ir. Annemiek ter Heijne zich op microbiële elektrochemische technologieën, waarbij micro-organismen in interactie zijn met elektroden. Hiermee kunnen onder meer nutriënten, metalen en energie worden gehaald uit afvalwater.

Ter Heijne volgde de masterstudie Environmental Sciences aan WUR, die ze in 2006 afrondde. Vervolgens deed zij promotieonderzoek bij Milieutechnologie, in samenwerking met Wetsus. Ze richtte zich daarbij op de microbiële brandstofcel waarmee elektriciteit uit afvalwater teruggewonnen wordt. De afgelopen twaalf jaar was Ter Heijne werkzaam als onderzoeker en universitair (hoofd)docent bij de Wageningse WUR.

LEES OOK
Persoonlijke website Annemiek ter Heijne

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.