secundair logo knw 1

Boudewijn Revis wordt de nieuwe directeur van Staatsbosbeheer. Hij neemt het stokje over van Sylvo Thijssen en komt uit de organisatie zelf.

boudewijn revis 180bBoudewijn Revis Revis (1974) is sinds 2020 directeur Terreinbeheer & Ontwikkeling bij Staatsbosbeheer. Daarvoor was hij van 2012 tot 2020 wethouder van de gemeente Den Haag.

Revis studeerde militaire bedrijfskunde en volgde de opleiding tot officier infanterie aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA) en bestuurskunde aan de Open Universiteit. Hij was na zijn studie officier infanterie.

Vanaf 1 januari 2025 neemt Revis de dagelijkse leiding van Staatsbosbeheer over van Thijssen. Per 15 maart is hij eindverantwoordelijkheid. Thijsen blijft tot zijn pensioen in maart 2026 in dienst bij Staatsbosbeheer.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Je reactie is nog niet geplaatst. We checken hem eerst.
    Huub van 't Hart · 1 months ago
    De heer Revis is afkomstig uit een openlijk natuurvijandige partij als de VVD. Ook als wethouder RO in Den Haag is van hem geen enkel, ik herhaal, geen enkel groen feit bekend, tenzij ik iets heb gemist. SBB heeft zware klappen opgelopen door de Bleker-bezuinigingen. Zo is in de provincie Zuid-Holland de subsidie voor onderhoud en beheer gedaald van 45% naar 25%. SBB staat op het punt om natuur- en recreatiegebieden af te sluiten. Om in kabinetstermen te spreken een natuurcrisis. Ondanks dat we van de heer  Revis qua achtergrond niets mogen verwachten, zou hij, je weet het maar nooit, juist vanwege zijn achtergrond, SBB goede diensten kunnen bewijzen. Ik wens hem uiteraard veel succes en waar wij als KNNV-afdelingen Zuid-Holland kunnen steunen, zullen we dat beslist doen.
    Huub van 't Hart, secretaris Natuurbescherming KNNV Natuurlijk Zuid-Holland

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.