secundair logo knw 1

Fien Snelting (17) uit de Achterhoek wordt de nieuwe jeugddijkgraaf van Nederland. Zij neemt het stokje over van Julia Goets uit Noord-Brabant.

Fien Snelting 180 vk Fien SneltingFien is sinds 2021 jeugdbestuurder bij Waterschap Rijn en IJssel. Ze wordt dinsdag 20 december 2022 officieel geïnstalleerd als jeugddijkgraaf. Dit gebeurt door dijkgraaf Hein Pieper van Waterschap Rijn en IJssel in Doetinchem. Ze wordt voor een jaar benoemd.

De jeugddijkgraaf is voorzitter van het nationale jeugdwaterschapsbestuur met jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Het komende jaar als jeugddijkgraaf wil Fien zoveel mogelijk jongeren bereiken. Ze wil daartoe scholen bezoeken en daar een speciale les voor te maken, die andere jeugdbestuurders dan ook kunnen gebruiken. 

“Ik wil ze bewust maken van onder meer de klimaatveranderingen en stimuleren om daar zelf ook wat aan te doen. Ook wil ik jonge mensen een stem geven, zodat er meer en beter naar ons geluisterd wordt”, zegt ze in een persbericht. Voorts wil ze werkbezoeken afleggen aan waterschappen en andere organisaties die zich met water bezighouden.

Fien woont in het Achterhoekse Megchelen en zit in het eindexamenjaar van het vwo. Daarna wil ze gaan studeren aan het conservatorium in Enschede om opgeleid te worden tot docent muziek. “Muziek is mijn passie. Daarnaast zet ik me actief in voor het klimaat.”

In haar nieuwe rol als jeugddijkgraaf was Fien gisteren te zien in een video over klimaatverandering op het Deltacongres.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.