secundair logo knw 1

Harry Wagemakers stopt bij waterschap Hollandse Delta als lid van het dagelijks bestuur. De heemraad treedt om gezondheidsredenen terug.

Harry Wagemakers 180 vk. Harry Wagemakers Wagemakers maakt deel uit van de Groep Wagemakers-Kweekel en nam in september vorig jaar zitting in het dagelijks bestuur van het waterschap, dat kampte met een langdurige bestuurlijke crisis. Wagemakers kreeg de kleinst mogelijke meerderheid voor zijn benoeming in het dagelijks bestuur in een roerige vergadering van de Verenigde Vergadering.

In een brief aan het algemeen bestuur laat Wagemakers nu weten dat hij per direct terugtreedt als heemraad, maar nog wel lid blijft van de Verenigde Vergadering tot de waterschapverkiezingen in maart 2023.

Het dagelijks bestuur van Hollandse Delta bestaat nu uit de heemraden Henk van der Drift, Dorenda Gerts en Joke Geldhof en dijkgraaf Jan Bonjer. Het is aan de Verenigde Vergadering om te bepalen of en hoe de ontstane vacature wordt ingevuld tot aan de verkiezingen in 2023, schrijft het waterschap.


UPDATE 1 JULI
De Verenigde Vergadering van waterschap Hollandse Delta heeft in een extra vergadering besloten het aantal heemraden van het college van dijkgraaf en heemraden voor de resterende bestuursperiode vast te stellen op drie.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

ik vraag mezelf af, als bijvoorbeeld in een dorpshuis meerdere douche`s aanwezig zijn en deze misschien 1x per maand gebruikt worden of er dan geen geperkte doorstroom controle van het water moet plaats vinden. Hoe hoog moet de temperatuur van het water uit de sproeikoppen zijn om veilig te kunnen gebruiken.
Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3?