secundair logo knw 1

Jeroen Haan is benoemd tot nieuwe voorzitter van de Unie van Waterschappen. Hij volgt Rogier van der Sande op, die 6 jaar voorzitter is geweest.

Jeroen Haan 180 vk Jeroen HaanHaan (PvdA) begon in 2019 als dijkgraaf van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en was daarvoor kort bestuurder bij het Hoogheemraadschap van Rijnland. De afgelopen 3 jaar was hij al actief als bestuurslid van de Unie van Waterschappen.

Haan begint met ‘veel energie’ aan zijn nieuwe klus. “Uitdagingen genoeg, nu de manier waarop we leven met water steeds meer tegen grenzen aanloopt. (…) Het is de vraag hoe we de beperkte ruimte in Nederland zo slim mogelijk indelen om hier veilig te kunnen blijven wonen en ondernemen. Al die opgaven zetten de samenwerking tussen waterschappen en andere organisaties op scherp.”

Met de benoeming van Haan komt er een einde aan het voorzitterschap van Van der Sande. Op 1 januari is formeel de wisseling van de wacht. Van der Sande (VVD) blijft wel dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

ik vraag mezelf af, als bijvoorbeeld in een dorpshuis meerdere douche`s aanwezig zijn en deze misschien 1x per maand gebruikt worden of er dan geen geperkte doorstroom controle van het water moet plaats vinden. Hoe hoog moet de temperatuur van het water uit de sproeikoppen zijn om veilig te kunnen gebruiken.
Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3?