secundair logo knw 1

Kees Jan de Vet gaat op voor een tweede termijn als dijkgraaf van waterschap Brabantse Delta. Het algemeen bestuur heeft hem voor herbenoeming voorgedragen.

Kees Jan de Vet 180 vk Kees Jan de VetDe Vet werd in 2017 dijkgraaf. Hij werd onder meer benoemd vanwege zijn lange bestuurlijke ervaring en goede politieke contacten. Als dijkgraaf van Brabantse Delta had De Vet in zijn eerste termijn veel aandacht voor de klimaatverandering en de impact daarvan op de taken van het waterschap. “Het huidige klimaat vraagt om grotere stappen; ons instrumentarium is uit een voorbije tijd”, schreef hij in zijn pamflet ‘1000 dagen dijkgraaf

De Vet zette hij zich ook in voor de totstandkoming van de Adviescommissie Droogte in Brabant. Afgelopen najaar bracht die commissie een rapport uit over de droogteaanpak. De Vet pleitte op basis van de uitkomsten voor een vergaande integrale samenwerking om die droogte te bestrijden.

Als dijkgraaf streeft De Vet naar een gerichte aanpak van complexe maatschappelijke problemen. In de komende jaren wil hij zich hard maken voor bestuurlijke vernieuwing binnen Brabantse Delta, schrijft het waterschap.

In zijn loopbaan was De Vet lid van de Directieraad van de VNG in Den Haag en burgemeester van de gemeenten Culemborg (waarnemend), Leusden, Westvoorne (waarnemend) en Prinsenbeek. De Vet begon zijn loopbaan bij het ministerie van Landbouw als persoonlijk medewerker van minister Gerrit Braks.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.