secundair logo knw 1

Niels Mureau stopt als dagelijks bestuurslid en algemeen bestuurslid van waterschap Brabantse Delta. Als reden geeft hij dat ‘de manier van besturen is veranderd’ en dat de balans tussen besturen, privé en zijn bedrijf in het geding komt.

Niels Mureau 180 vk Niels MureauMureau, die 1 juni stopt, was tussen 2004 en 2008 en vanaf 2015 lid van het algemeen bestuur. Sinds 2018 maakt hij deel uit van het dagelijks bestuur en tot begin 2023 was hij loco-dijkgraaf.

Mureau is dagelijks bestuurder namens West-Brabant Waterbreed. Dat vormt met nieuwkomer BBB, VVD, Water Natuurlijk en Ongebouwd een coalitie. In de ‘afgelopen periode’ is de manier van besturen veranderd, laat Mureau weten op de site van Brabantse Delta. “Zowel in het algemeen bestuur als in het dagelijks bestuur.”

“Ik mis het daadwerkelijk gezamenlijk werken aan het algemeen waterschapbelang en ik ervaar dat mijn visie op het besturen van een waterschap niet aansluit bij de huidige politieke realiteit. Door deze ontwikkeling komt de balans tussen besturen, privé en mijn bedrijf in het geding. Daarom heb ik het moeilijke besluit genomen dat het nu tijd is om vooral mijn gezin en mijn bedrijf voorrang te geven.”

Dijkgraaf Kees Jan de Vet respecteert het besluit en noemt ‘de enorme drive’ van Mureau voor vraagstukken over klimaat en circulariteit. “Hij wist die met onze medewerkers zeer ambitieus verder te brengen.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Waar waren de peer reviewers van Water Research?
Dank Steven voor je bijval. Grondwater - als bron voor drinkwater - was altijd al minder kwetsbaar dan oppervlaktewater ... óók/zeker in tijden van oorlogsdreiging.
ik vraag mezelf af, als bijvoorbeeld in een dorpshuis meerdere douche`s aanwezig zijn en deze misschien 1x per maand gebruikt worden of er dan geen geperkte doorstroom controle van het water moet plaats vinden. Hoe hoog moet de temperatuur van het water uit de sproeikoppen zijn om veilig te kunnen gebruiken.
Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging.