secundair logo knw 1

PERSONALIA - Wim van Vierssen is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij kreeg de versierselen opgespeld tijdens zijn afscheid als directeur van onderzoeksinstituut KWR in Nieuwegein. 

Wim van Vierssen vk 180Burgemeester René Verhulst van Ede die de onderscheiding uitreikte, stelde dat Van Vierssen door zijn ‘indrukwekkende wetenschappelijk onderzoek en grote maatschappelijke betrokkenheid' een belangrijke en onderscheidende bijdrage heeft geleverd op het terrein van waterwetenschappen, watertechnologie en watermanagement. 

De bioloog Van Vierssen (66) met de focus op watermanagement van zout, brak en zoet water, is gedurende zijn loopbaan betrokken geweest bij tal van nationale en internationale onderzoekstinitiatieven, zoals de oprichting van Stichting TKI Watertechnologie, Stichting Alleid Waters en Allied Waters BV. 

Hij werd in 1992 directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO), zes jaar later ging hij aan de slag als rector aan het International Institute for Hydraulic and Environmental Engineering (IHE) in Delft, waar hij eerder hoogleraar Aquatic Ecology was geweest. Van 2002 tot 2007 bekleedde hij de functie van algemeen directeur van de Environmental Sciences Group van Wageningen UR, waarna hij directeur werd van KWR, het onderzoeksinstituut van de drinkwaterbedrijven.

Donderdag nam hij officieel afscheid van KWR, waar hij als directeur wordt opgevolgd door Dragan Savic, directeur Center for Water Systems in het Britse Exeter. Naast zijn vertrek bij KWR nam Van Vierssen 29 mei ceremonieel afscheid als hoogleraar Science System Assessment van het water-gerelateerde onderzoek van de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen van de Technische Universiteit Delft.

 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Waar waren de peer reviewers van Water Research?
Dank Steven voor je bijval. Grondwater - als bron voor drinkwater - was altijd al minder kwetsbaar dan oppervlaktewater ... óók/zeker in tijden van oorlogsdreiging.
ik vraag mezelf af, als bijvoorbeeld in een dorpshuis meerdere douche`s aanwezig zijn en deze misschien 1x per maand gebruikt worden of er dan geen geperkte doorstroom controle van het water moet plaats vinden. Hoe hoog moet de temperatuur van het water uit de sproeikoppen zijn om veilig te kunnen gebruiken.
Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging.