secundair logo knw 1

Avic levert Internet of Things (IoT) soft- en hardware oplossingen voor middelgrote bedrijven tot multinationals. Met het platform Avision en de nieuwe onderhoudsvrije ‘low powered’ hardware devices hoopt Avic de watermarkt verder te veroveren. “Wij denken dat we met dit product een unieke propositie hebben”, zegt CEO Bert de Vries.


Deze content is een productie van Water Alliance


Foto Halbe de Vries 200 Bert de VriesAl meer dan 20 jaar houdt het Zaltbommelse Avic zich bezig met IoT, voorheen vaak machine-2-machine of telemetrie genoemd. Het levert hardware aan onder andere waterschappen om data van grondwater, dijken of riolen uit te lezen en kan deze bundelen in het software platform Avision. “Wij centraliseren technische data en veranderen deze data in direct bruikbare informatie”, zegt De Vries.

Volgens de CEO zijn er diverse aanbieders maar zijn de mogelijkheden vaak gericht op één toepassing. “Wij pretenderen een platform te zijn met de mogelijkheden om eenvoudig een diversiteit aan apparaten en systemen te visualiseren, zonder het probleem van ‘eilandautomatisering’. Wij merken dat veel partijen worstelen met de vele beschikbare platformen en datastromen. Wij proberen overzicht te bieden zonder complexiteit.”

Meetapparatuur moet in afgelegen gebieden kunnen functioneren. Robuustheid is daarom cruciaal, zegt De Vries. “Ze moeten weerbestendig zijn en weinig energie verbruiken. Zo gebruiken we een nieuw zonnecel gevoed product; een supercondensator op basis van grafeen.” Deze Avic ‘supercap’ biedt een grotere energieopslag en heeft, ten opzichte van bijvoorbeeld een lithium accu, nog veel meer voordelen, schetst De Vries. “Een supercap is te gebruiken bij temperaturen van min 40 tot plus 85. Ook het rendement is hoger - bijna 99 procent. En, het belangrijkste, hij gaat enorm lang mee. Een supercap kan 20.000 keer geladen en ontladen worden. Theoretisch gaat de apparatuur net zo lang mee als de door ons gebruikte telecomtechnologie zoals Cat M1 en NBIoT.”

Hardware 900

Het Avision platform, waar alle informatie binnenkomt, is ‘low code’. Dit betekent dat er applicaties te bouwen zijn zonder te programmeren, zegt De Vries. “Dat is relevant om snel en laagdrempelig applicaties te bouwen tegen lage kosten die perfect bij de toepassing van de klant passen. Bovendien komt er vaak nog een stroom ideeën op gang op het moment dat de applicatie geïmplementeerd wordt en de eerste schermpjes gerealiseerd zijn. Nu kan een klant zelf, of met ondersteuning van Avic, de applicatie snel aanpassen.”

De Vries vindt flexibiliteit en interoperabele hard- en software belangrijk. “Oplossingen moeten open en volledig plug & play zijn zonder complexiteit. Wij willen met onze producten een platform bieden dat je als hoofdpost kunt gebruiken of waarmee je een (API) koppeling kunt maken naar een bestaande hoofdpost of ander systeem. Het creëren van een betrouwbare informatiestroom waar je snel mee aan de slag kunt dat is ons doel.”


Water Alliance is een netwerkorganisatie die samen met onderzoekstinstituut Wetsus, het CEW en CIV Water een innovatieketen voor de watertechnologie vormt op de WaterCampus in Leeuwarden

h2ologoprimair    PARTNER CONTENT

De content op deze pagina is gemaakt door partners van H2O Media. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van H2O.

Wilt u hier uw content presenteren? Bel naar 070 3234 070 of mail naar h2o@mooijmanmarketing.nl.