secundair logo knw 1

Het kinderboek Beer en Staartje heeft op donderdag 2 februari de RIONEDinnovatieprijs gewonnen.

De prijs werd toegekend tijdens de RIONEDdag in Utrecht. De aanwezigen kozen de winnaar uit de drie genomineerden die een jury eerder had aangewezen.

Het kinderboek Beer en Staartje is bedoeld om kinderen ‘waterbewust’ te maken. Hoofdpersoon is het jongetje Beer dat zijn muizenknuffel Staartje kwijtraakt als hij de wc doortrekt. Kinderen leren door het boek dat vochtige doekjes, maar ook vet, verf en medicijnresten niet in het riool thuishoren – evenals knuffels, uiteraard.

Het boek is gemaakt op initiatief van drie mensen die in de Brabantse watersector werken: Michel Moens (senior specialist riolering bij ingenieursbureau Arcadis), Ellen Verhoef (senior beleidsadviseur waterketen bij waterschap Brabantse Delta) en Martijn Klootwijk (manager stedelijk water bij de gemeente Breda). De illustraties in het boek zijn van illustrator Richard van de Pol. Per verkocht boek gaat een euro naar Water for Life, een organisatie die zich sterk maakt voor schoon water en sanitaire voorziening in minder ontwikkelde landen.

De overige beide genomineerden voor de RIONEDinnovatieprijs waren het Amsterdamse watercyclusbedrijf Waternet, dat een ‘periscoopstomp’ heeft ontworpen om het zandvangvolume van kolken te vergroten en daarmee verstoppingen te verminderen en SamenWerken aan Water in Midden- en West-Brabant (SWWB), die met de ‘GoFlow’ een technische oplossing heeft ontwikkeld om de verstopping van stuwdoorlaten te beperken.

Meer informatie over het winnende boek op www.beerenstaartje.nl

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Op zo'n manier kan je wel stoppen met beleid maken en gaan we echt overal 'verstandig' bouwen.
@P.C. de RuiterOppervlakte is aangepast in 67 hectare.
Geachte Redactie, Dank voor uw bijdrage voor de uitreiking van de Keppler-prijzen. Afkomstig van een agrarisch akkerbouwbedrijf in het zuiden van de Haarlemmermeerpolder en betrokken vanaf het allereerste begin, de oplevering en dan nu een prijs als beloning. (Raadswerk Haarlemmermeer en fractie-ondersteuning Bestuur Rijnland)
Bovendien nog een tweede prijs in Hoofddorp, de Winnaar van de Publieksprijs de Gerritshoeve / Kastan van Ontwerper Architectenbureau Gijs de Waal. (Winnaars Arie Keppler Prijs 2024 - Architectuur.nl) Ik heb vaak en veel moeten uitleggen waarom juist in deze ruimte vragende polder opnieuw een aanslag wordt gedaan op vruchtbare agrarische grond. *)
De aanleiding van mijn reactie is een fout in de oppervlakte maat van de Piekberging, 16 ha. moet 67 ha. zijn. Aansluitend heb ik nog een verzoek om met een link ook de informatie over de Piekberging zelf te ontsluiten: https://www.rijnland.net/actueel/nieuwsoverzicht/piekberging-haarlemmermeer-wint-arie-keppler-prijs-2024/
https://www.rijnland.net/wat-doet-rijnland/in-uw-buurt/piekberging-haarlemmermeer/ 
https://www.rijnland.net/wat-doet-rijnland/in-uw-buurt/piekberging-haarlemmermeer/veel-gestelde-vragen-piekberging-haarlemmermeer/ *)
En de lozingen van de waterschappen zelf? Heeft al iemand een idee wat daar aan te doen is?