secundair logo knw 1

Het kinderboek Beer en Staartje heeft op donderdag 2 februari de RIONEDinnovatieprijs gewonnen.

De prijs werd toegekend tijdens de RIONEDdag in Utrecht. De aanwezigen kozen de winnaar uit de drie genomineerden die een jury eerder had aangewezen.

Het kinderboek Beer en Staartje is bedoeld om kinderen ‘waterbewust’ te maken. Hoofdpersoon is het jongetje Beer dat zijn muizenknuffel Staartje kwijtraakt als hij de wc doortrekt. Kinderen leren door het boek dat vochtige doekjes, maar ook vet, verf en medicijnresten niet in het riool thuishoren – evenals knuffels, uiteraard.

Het boek is gemaakt op initiatief van drie mensen die in de Brabantse watersector werken: Michel Moens (senior specialist riolering bij ingenieursbureau Arcadis), Ellen Verhoef (senior beleidsadviseur waterketen bij waterschap Brabantse Delta) en Martijn Klootwijk (manager stedelijk water bij de gemeente Breda). De illustraties in het boek zijn van illustrator Richard van de Pol. Per verkocht boek gaat een euro naar Water for Life, een organisatie die zich sterk maakt voor schoon water en sanitaire voorziening in minder ontwikkelde landen.

De overige beide genomineerden voor de RIONEDinnovatieprijs waren het Amsterdamse watercyclusbedrijf Waternet, dat een ‘periscoopstomp’ heeft ontworpen om het zandvangvolume van kolken te vergroten en daarmee verstoppingen te verminderen en SamenWerken aan Water in Midden- en West-Brabant (SWWB), die met de ‘GoFlow’ een technische oplossing heeft ontwikkeld om de verstopping van stuwdoorlaten te beperken.

Meer informatie over het winnende boek op www.beerenstaartje.nl

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Waar waren de peer reviewers van Water Research?
Dank Steven voor je bijval. Grondwater - als bron voor drinkwater - was altijd al minder kwetsbaar dan oppervlaktewater ... óók/zeker in tijden van oorlogsdreiging.
ik vraag mezelf af, als bijvoorbeeld in een dorpshuis meerdere douche`s aanwezig zijn en deze misschien 1x per maand gebruikt worden of er dan geen geperkte doorstroom controle van het water moet plaats vinden. Hoe hoog moet de temperatuur van het water uit de sproeikoppen zijn om veilig te kunnen gebruiken.
Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging.