Koning Willem-Alexander en de Belgische koning Filip zijn op woensdagochtend 30 november aanwezig tijdens het plenaire gedeelte (9.30 tot 10.30 uur) van het tweede grensoverschrijdende Belgisch-Nederlandse Watersymposium. Het koninklijk bezoek past in het officiële staatsbezoek dat de Belgische koning en zijn vrouw Mathilde eind november aan Nederland brengen.
Het Belgisch-Nederlandse Watersymposium wordt gehouden in Eindhoven en georganiseerd door het Vlaams Kenniscentrum Water (Vlakwa), de Stichting Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie (SKIW) en Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW).
Thema van het symposium is 'Robuuste watersystemen en circulaire economie'. De Europese innovatieprogramma's voor 2018-2020 zijn in voorbereiding. Daarom is dit hét moment voor de ondernemingen en kennisinstellingen om samen met de overheid de krachten te bundelen en grensoverschrijdende samenwerking op te zetten.
Het watersymposium is gericht op matchmaking tussen de Belgische en Nederlandse deelnemers om zo concrete gezamenlijke projecten te initiëren en kennis uit te wisselen. De deelnemers aan het symposium zijn industriële procestechnologen, watertechnologen, water- en utilitymanagers en vertegenwoordigers van de toeleverende industrie.
Het programma bestaat uit een plenair deel en twee rondes parallelle sessies en wordt afgesloten met een borrel.
Voor meer informatie: SKIW, Johan Van Mourik,
Een meer uitgebreid programma is te vinden op de website van Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW).
Dat was het begin van meerdere projecten in Dordrecht. Onlangs zijn nog populieren van zo,n 125 jaar oud gesnoeid om duurzaam te behouden die langs het riviertje het Wantij staan. De eerder voorgenomen kap van vele andere, 80 jaar oude bomen, werd voorkomen. Vorig jaar werd een artikel geplaatst in Trouw waarop reacties zijn gekomen uit meerdere steden.
Inmiddels zijn bewoners uit Den Haag, Rotterdam en Amsterdam zich in gaan zetten voor behoud populieren in hun omgeving. Op het blog https://blog.hetwantij.com/ vindt u meer via zoekfunctie "populieren".
Het blog wordt binnenkort geactualiseerd met de nieuwe informatie en rapporten. Graag zien we dat ook deze populieren langs de Maas een kans krijgen duurzaam oud te worden!
Secretaris Cor Goosen