secundair logo knw 1

Het Britse drinkwaterbedrijf Affinity Water komt gedeeltelijk in Nederlandse handen. Het beleggingsfonds DIF wordt hiervan eigenaar, samen met twee buitenlandse partners.

Affinity Water is het grootste drinkwaterbedrijf in Groot-Brittannië met elfhonderd medewerkers en een jaarlijkse omzet van driehonderd miljoen pond. Het bedrijf levert drinkwater aan anderhalf miljoen huishoudens en bedrijven in Groot-Londen en enkele naburige graafschappen. Dutch Infrastructure Fund (DIF) koopt Affinity samen met het Britse fonds HICL en de Duitse verzekeringsmaatschappij Allianz Group.

Zij nemen het bedrijf voor 1,6 miljard pond (ongeveer 1.9 miljard euro) over van twee Britse investeringsmaatschappijen en Veolia. De bedoeling is om Affinity na zo’n tien jaar weer van de hand te doen. Volgens het Financieele Dagblad verwerft DIF een belang van 26,9 procent.

DIF-partner Allard Ruijs heeft het in het FD over een aantrekkelijke investering, omdat het drinkwaterbedrijf goed presteert, efficiënt draait en een stabiele omzet heeft. Bestuursvoorzitter Simon Cocks van Affinity Water verwelkomt op de eigen site de nieuwe eigenaars en zegt dat de overname geen gevolgen zal hebben voor het functioneren van zijn bedrijf.

Het fonds DIF richt zich op infrastructuur van hoge kwaliteit. Affinity is niet de eerste ‘waterinvestering’. DIF heeft eerder onder meer geld gestoken in de nieuwe zeesluis bij IJmuiden, het rioolstelsel onder de rivier de Thames en Delfluent dat de afvalwatervoorzieningen in de regio Den Haag verzorgt.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Waar waren de peer reviewers van Water Research?
Dank Steven voor je bijval. Grondwater - als bron voor drinkwater - was altijd al minder kwetsbaar dan oppervlaktewater ... óók/zeker in tijden van oorlogsdreiging.
ik vraag mezelf af, als bijvoorbeeld in een dorpshuis meerdere douche`s aanwezig zijn en deze misschien 1x per maand gebruikt worden of er dan geen geperkte doorstroom controle van het water moet plaats vinden. Hoe hoog moet de temperatuur van het water uit de sproeikoppen zijn om veilig te kunnen gebruiken.
Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging.