secundair logo knw 1

Portretten ontleend aan social media (Linkedin, Twitter). Foto's van Marie-Louise Meijer en Gerard Hofmeijer ontbreken

Negen waterschappers behoorden tot het gezelschap van honderd kandidaten voor de titel van Ambtenaar van het Jaar. Peter van Duijnhoven, werkzaam bij Waterschap Limburg, kwam het verst. Hij haalde de finale en eindigde als negende.

De Top 100 Ambtenaar van het Jaar is een initiatief van het netwerkplatform Publiek Denken. Voor deze verkiezing worden kandidaten aangedragen door collega’s. Een week geleden zijn de nummers een tot en met drie en de winnaar van de publieksprijs al bekendgemaakt, de rest van de top honderd volgde vandaag. Peter van Duijnhoven, vakspecialist Regiobeheer bij Waterschap Limburg, behaalde de negende plaats. Beste ambtenaar van 2019 werd Jolanda van Tongeren, strategisch adviseur Business Accounting bij de gemeente Almere.

Twaalf finalisten
Het was al duidelijk dat Van Duijnhoven hoog zou eindigen. Hij was een van de twaalf finalisten na het tellen van de ruim 14.000 stemmen die via de website van Publiek Denken werden uitgebracht. De jury onder leiding van Eveline de Kruijk, secretaris-directeur van Waterschap Drents Overijsselse Delta, bepaalde daarna de volgorde van de finalisten. Hierbij lette de jury er onder meer op of iemand over een grote drive beschikt, erg enthousiast over het eigen vak is en goed verbindingen met verschillende partijen kan leggen.

Dat zit bij Van Duijnhoven wel goed, getuige deze uitspraak in het magazine Publieke professional van Publiek Denken. “Wat kan ik doen voor de ander, is mijn grootste drijfveer. Innerlijk gedreven door mijn missie om natuur en water te beschermen en altijd rekening houdend met belangen van mensen die hier anders in staan. Mijn motto: oordeel vrij met een diep besef dat de wereld is zoals hij is. Het verschil heb ik vaak gemaakt door de doelen van het waterschap uit te leggen, bijvoorbeeld op momenten dat er weerstand of wantrouwen was. En door mensen in hun kracht zetten. Dat is waar ik persoonlijk de meeste voldoening uit haal. Soms is dit één stap vooruit en twee stappen terug.”

Klassering andere waterschappers
De andere acht medewerkers van waterschappen haalden ook de nodige stemmen van het publiek binnen. Zij eindigden tussen de twintigste en zeventigste plaats:

20. Ate Wijnstra, projectmanager Hoogwaterbescherming, waterschap Noorderzijlvest
21. Alex Sakes, directiesecretaris, hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier
28. Gerard Hofmeijer, coördinator Leren en Ontwikkelen, hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier
30. Heleen Kiela, beleidsmedewerker Waterkwantiteit, hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard
51. Myrjam de Graaf, senior adviseur Hydrologie, waterschap Limburg
60. Maurice Lunenborg, teamleider Plannen en Projecten, waterschap Noorderzijlvest
63. Anton Koot, senior-beleidsadviseur, waterschap Vallei en Veluwe
70. Marie-Louise Meijer, senior beleidsadviseur, waterschap Hunze en Aa’s

 

MEER INFORMATIE
Special Publieke professional
Volledige top 100
Nominaties waterschapsmedewerkers
Interview met Van Duijnhoven

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Waar waren de peer reviewers van Water Research?
Dank Steven voor je bijval. Grondwater - als bron voor drinkwater - was altijd al minder kwetsbaar dan oppervlaktewater ... óók/zeker in tijden van oorlogsdreiging.
ik vraag mezelf af, als bijvoorbeeld in een dorpshuis meerdere douche`s aanwezig zijn en deze misschien 1x per maand gebruikt worden of er dan geen geperkte doorstroom controle van het water moet plaats vinden. Hoe hoog moet de temperatuur van het water uit de sproeikoppen zijn om veilig te kunnen gebruiken.
Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging.