secundair logo knw 1

Royal HaskoningDHV opent een vestiging voor 800 medewerkers op de campus van de TU Delft. De samenwerking tussen het ingenieursbureau en de universiteit wordt geïntensiveerd.

Het ingenieursbureau vestigt zich in 2024 in het voormalige gebouw van Mijnbouwkunde op de campus. Vestiging in het faculteitsgebouw past binnen de strategie van de TU Delft om het noordelijke deel van de campus opnieuw in te richten en de voormalige faculteitsgebouwen daar af te stoten.

De komst van Royal HaskoningDHV betekent dat de inhoudelijke samenwerking tussen het ingenieursbureau en de universiteit wordt uitgebreid, want dat is een belangrijke voorwaarde die TU Delft stelt aan bedrijven die zich op de campus vestigen.

Kortere lijntjes
Royal HaskoningDHV wil kortere lijntjes met studenten en onderzoekers van de TU Delft, zegt projectinitiator Frans de Zwart van het ingenieursbureau tegen het journalistieke platform Delta van de universiteit. “Tientallen van onze medewerkers geven regelmatig gastcolleges aan Delftse studenten. Wij hebben goede ideeën waar Delftse onderzoekers wat aan hebben en vice versa. Om kruisbestuiving te bevorderen willen we dichter bij elkaar in de buurt zitten.”

De vestiging in Delft wordt het nieuwe onderkomen voor medewerkers van Royal HaskoningDHV die nu in Den Haag en Rotterdam werken. Het faculteitsgebouw, een meer dan honderd jaar oud rijksmonument, zal eerst worden gerenoveerd en aangepast aan de nieuwe functie.

De ambitie daarbij is om het gebouw 'Paris proof' te maken. Dat betekent dat het monument moet voldoen aan de eisen van het Klimaatakkoord van Parijs. Het energiegebruik van het gebouw mag maximaal 50 kilowattuur per vierkante meter per jaar bedragen.

Op dit moment is onder andere het Science Centre Delft in het gebouw gevestigd. Voor dit centre wordt een nieuwe locatie gezocht.

 

-advertentie-

 

 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Waar waren de peer reviewers van Water Research?
Dank Steven voor je bijval. Grondwater - als bron voor drinkwater - was altijd al minder kwetsbaar dan oppervlaktewater ... óók/zeker in tijden van oorlogsdreiging.
ik vraag mezelf af, als bijvoorbeeld in een dorpshuis meerdere douche`s aanwezig zijn en deze misschien 1x per maand gebruikt worden of er dan geen geperkte doorstroom controle van het water moet plaats vinden. Hoe hoog moet de temperatuur van het water uit de sproeikoppen zijn om veilig te kunnen gebruiken.
Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging.