secundair logo knw 1

Evides Waterbedrijf en netbeheerder Stedin gaan samenwerken bij werkzaamheden onder de grond. De komende maanden bekijken ze of de samenwerking verder verbreed kan worden.

De werkgebieden van Evides Waterbedrijf en Stedin Netbeheer overlappen elkaar grotendeels; beide zijn werkzaam in Zuid-Holland. De bedrijven willen meer met elkaar samenwerken bij werkzaamheden onder de grond, zoals vervanging of herstel van water- en gasleidingen. Evides Waterbedrijf levert drinkwater aan 2,5 miljoen klanten en het bedrijfsleven in Zeeland, het zuidwesten van Zuid-Holland en de Brabantse Wal. Daarnaast biedt Evides industriewaterdiensten aan industriële klanten. Bij de samenwerking met Stedin is vooralsnog alleen het drinkwaterbedrijf betrokken.

Robbert Wever, manager Infra bij Evides: “In de Verzetsstrijdersbuurt in Delft hebben we de afgelopen tijd ervaring opgedaan met intensieve samenwerking. Wij vervangen daar de waterleidingen en Stedin gaat tegelijkertijd aan de slag met de gasleidingen. Bij dit project werken we met een gezamenlijk ontwerp, gezamenlijke aanbesteding, uitmondend in één opdrachtgever die één aannemer aanstuurt namens beide partijen. Dat scheelt heel veel coördinatie-euro’s. Bovendien is de klanttevredenheid hoger, want de grond hoeft maar één keer open.”

Afgelopen week tekenden beide bedrijven een intentieverklaring waarin ze afspreken onderzoek te doen naar intensievere samenwerking. Wever: “De samenwerking zoals in Delft moet gemeengoed worden, met vergaande afstemming. Maar wellicht is er meer mogelijk. We denken bijvoorbeeld na over een gezamenlijk(e) Bodemdesk of een vergunningenbureau.”

De komende maanden verkennen Evides en Stedin ook mogelijkheden om samen te kunnen optrekken op het gebied van veranderende wetgeving, werving van technisch personeel en datamanagement. Nog voor de zomer moet dat leiden tot een samenwerkingsovereenkomst.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Op zo'n manier kan je wel stoppen met beleid maken en gaan we echt overal 'verstandig' bouwen.
@P.C. de RuiterOppervlakte is aangepast in 67 hectare.
Geachte Redactie, Dank voor uw bijdrage voor de uitreiking van de Keppler-prijzen. Afkomstig van een agrarisch akkerbouwbedrijf in het zuiden van de Haarlemmermeerpolder en betrokken vanaf het allereerste begin, de oplevering en dan nu een prijs als beloning. (Raadswerk Haarlemmermeer en fractie-ondersteuning Bestuur Rijnland)
Bovendien nog een tweede prijs in Hoofddorp, de Winnaar van de Publieksprijs de Gerritshoeve / Kastan van Ontwerper Architectenbureau Gijs de Waal. (Winnaars Arie Keppler Prijs 2024 - Architectuur.nl) Ik heb vaak en veel moeten uitleggen waarom juist in deze ruimte vragende polder opnieuw een aanslag wordt gedaan op vruchtbare agrarische grond. *)
De aanleiding van mijn reactie is een fout in de oppervlakte maat van de Piekberging, 16 ha. moet 67 ha. zijn. Aansluitend heb ik nog een verzoek om met een link ook de informatie over de Piekberging zelf te ontsluiten: https://www.rijnland.net/actueel/nieuwsoverzicht/piekberging-haarlemmermeer-wint-arie-keppler-prijs-2024/
https://www.rijnland.net/wat-doet-rijnland/in-uw-buurt/piekberging-haarlemmermeer/ 
https://www.rijnland.net/wat-doet-rijnland/in-uw-buurt/piekberging-haarlemmermeer/veel-gestelde-vragen-piekberging-haarlemmermeer/ *)
En de lozingen van de waterschappen zelf? Heeft al iemand een idee wat daar aan te doen is?