secundair logo knw 1

PERSONALIA - Arthur Meuleman (56) wordt de nieuwe secretaris-directeur van waterschap Brabantse Delta. Hij is per 1 januari 2019 benoemd als opvolger van Hein van Stokkom.

2911 meulemanArthur MeulemanMeuleman werkt al sinds 2007 bij het waterschap. Hij begon als sectorhoofd Strategisch Beleid en Onderzoek en was vanaf 2009 lid van het directieteam voor het cluster Watersystemen en Waterveiligheid.

Eerder werkte hij bij Kiwa Water Research N.V. en de Natuurbeschermingsraad en verrichtte hij onderzoek voor de Universiteit van Utrecht. Nadat Van Stokkom begin oktober met deeltijdpensioen ging, fungeerde Meuleman al als waarnemend secretaris-directeur.

''Na een zorgvuldige selectieprocedure kwam Arthur Meuleman als beste kandidaat naar voren'', verklaart dijkgraaf Kees Jan de Vet. ''Hij kent de vraagstukken die op ons waterschap af komen en hij kan als nieuwe leider het waterschap verder ontwikkelen naar een organisatie die klaar is voor de toekomst.''

Meuleman, die aan het hoofd van de ambtelijke organisatie komt te staan, gelooft dat ''dit het moment is om aan grote uitdagingen zoals duurzaamheid en klimaatadaptatie te werken''. Hij wil zich sterk maken voor goede relaties met samenwerkingspartners als gemeenten, bedrijven, agrariërs, onderwijsinstellingen, natuurterreineneigenaren en inwoners. ''Door samen te werken, kunnen wij deze grote opgaven aan.''

Ook wil hij de manier van werken veranderen. ''We kunnen niet achterblijven in een wereld waarin steeds meer digitale en technologische ontwikkelingen zorgen dat wij ons werk nog beter kunnen doen.'' Bij Brabantse Delta werken circa vijfhonderd mensen.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Waar waren de peer reviewers van Water Research?
Dank Steven voor je bijval. Grondwater - als bron voor drinkwater - was altijd al minder kwetsbaar dan oppervlaktewater ... óók/zeker in tijden van oorlogsdreiging.
ik vraag mezelf af, als bijvoorbeeld in een dorpshuis meerdere douche`s aanwezig zijn en deze misschien 1x per maand gebruikt worden of er dan geen geperkte doorstroom controle van het water moet plaats vinden. Hoe hoog moet de temperatuur van het water uit de sproeikoppen zijn om veilig te kunnen gebruiken.
Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging.