secundair logo knw 1

Op 8 mei ontvingen wij het trieste bericht dat onze collega Antoine Freijters op 52-jarige leeftijd plotseling is overleden. Antoine was sinds 2010 werkzaam bij Waterbedrijf Groningen, eerst vanuit zijn eigen adviespraktijk als business manager development, sinds 2013 als manager Ingenieursbureau en vanaf 2015 ook als hoofd afdeling Strategie en Onderzoek. Hij maakte sinds 2013 deel uit van het managementteam. 

Antoine Freijters 180 zw Antoine FreijtersAntoine was een ‘waterman’ in hart en nieren. Voordat hij bij ons in Groningen is gaan werken, had hij zijn sporen in de watersector al ruimschoots verdiend. Afgestudeerd aan de TU in Delft, faculteit industrieel ontwerpen heeft zijn carrière daarna altijd in het teken van water gestaan. 

Vanaf 2000 tot 2010 heeft hij gewerkt in diverse functies bij PWN o.a. als manager productie Noord, programmamanager, manager bedrijfsvoering & watertechnologie & installatiebeheer en vanaf 2005 manager bedrijfsvoering watertechnologie. Aansluitend is Antoine actief geweest als chief operating officer bij PWN Technologies.

Menselijke benadering
Antoine is altijd de man geweest van de techniek, maar bovenal was hij de man van de menselijke benadering. Zoals collega’s in Groningen hem afgelopen dagen typeerden: oprecht geïnteresseerd, integer, altijd op zoek naar het beste voor de ander, onzelfzuchtig en betrokken. Maar ook bescheiden. Die persoonlijke benadering heeft geleid tot duurzame relaties met zijn collega’s en de waardevolle combinatie van kennis en mensgerichtheid leverden hem het respect op dat hij verdiende. 

Zoals Antoine zelf in zijn profielinformatie bij ons bedrijf schreef: “Het is een schitterend vak, maatschappelijk heel relevant, ik werk graag samen met mensen in de watersector”. Antoine keek altijd vooruit, zag de kansen en de risico’s en wist die onder de aandacht te brengen op zijn eigen wijze. 

Hoog kwaliteitsbesef
Hij was vanuit zijn functie zowel bij de strategie als bij de uitvoering actief betrokken, dit maakte dat Antoine als geen ander in verbanden kon denken. Omdat hij zo’n hoog kwaliteitsbesef had, kon hij zich ook zorgen maken of alles wel goed zou komen. Altijd willen verbeteren, verder willen ontwikkelen en daartoe ook anderen te helpen in hun eigen context, dat was zijn stijl van leidinggeven. Hij liet iedereen in zijn waarde en was erop gericht anderen ruimte te geven om zich te ontwikkelen.

Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw, kinderen en alle mensen die dicht bij hem stonden. We wensen hen heel veel sterkte. 

Voor ons blijft Antoine de techneut, de bevlogen waterman, de trotse echtgenoot en papa en fijne collega. We gaan hem enorm missen. 

Riksta Zwart, directeur Waterbedrijf Groningen

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

De SER redeneert blijkbaar met als uitgangspunt dat de intensieve landbouw in Nederland moet blijven bestaan. Jammer dat niet uitgegaan is van een algemener principe, want grote kans dat dit conservatieve uitgangspunt er nu juist voor zorgt dat de ontwikkeling van Nederland zich minder ontwikkeld. 
Wat een interessante en belangrijke studie over het meten van genotoxiciteit in drinkwater! Het gebruik van bioassays zoals de Ames fluctuation test en de p53-CALUX lijkt een veelbelovende aanpak om de aanwezigheid van schadelijke stoffen in ons drinkwater te monitoren. Gezien de rol van oppervlaktewater in onze drinkwatervoorziening, is het cruciaal om ervoor te zorgen dat ons water vrij is van genotoxische stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het benadrukken van de noodzaak voor verdere research en het koppelen van bioassayresultaten aan chemische analyses is essentieel voor het waarborgen van veilige drinkwatervoorziening. Dit onderwerp vraagt om meer aandacht en ik kijk uit naar toekomstige updates over de voortgang van dit onderzoek!
Op zich een prima zaak. Zo maar uit de losse pols wat eerste kanttekeningen. Laat Brabant niet de enige blijven want anders worden bedrijven verplaatst en is het beoogde effect nog nul. Water , ik bedoel dan echt ook alle water, als koelmiddel gebruiken dient verboden te worden tenzij aan het te lozen water eerst alle warmte wordt onttrokken voor ge- of hergebruik.  
addendum - tip - op 26 september 2024 was Co Verdaas te gaast in de Balie - 2 uur lang over het deltaprogramma... https://www.youtube.com/watch?v=RutxxIDpOpw