secundair logo knw 1

Sjaak Langeslag, dagelijks bestuurder van hoogheemraadschap van Rijnland, is 29 november overleden. Het hoogheemraadschap herdenkt hem als een bevlogen bestuurder met enorme passie.

sjaak langeslag ck zw Sjaak LangeslagLangeslag was een rasbestuurder. Hij was 21 jaar algemeen voorzitter van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB), eindigend met de benoeming tot ere-voorzitter in 2013. In al zijn jaren als KAVB-voorzitter was gewasbescherming een belangrijk thema. Ook binnen de agrarische koepelorganisatie LTO Nederland hield hij zich als portefeuillehouder gewasbescherming bezig met het onderwerp.

Als bestuurder zette hij zich ook in buiten de directe wereld van de bloembollen. Zo stond hij aan de wieg van het sectorbrede MilieuPlatform. Als voorzitter van de Nederlandse Tuinbouwraad was hij nauw betrokken bij de organisatie van de Floriade 2002.

Sinds 2009 zette hij zich in voor Rijnland, eerst als lid van het algemeen bestuur, vanaf 2015 als hoogheemraad. Het hoogheemraadschap herdenkt hem als ‘betrokken bestuurder met enorme passie’ en ‘strateeg en slimme denker’. “We verliezen een heel goede collega en een ontzettend fijne vent, van wie ik veel geleerd heb’’, zegt dijkgraaf Rogier van der Sande tegen het Leidsch Dagblad. “Sjaak wist heel goed wat hij wilde, was inhoudelijk goed op de hoogte en altijd zeer, zeer, zeer collegiaal.’’

Bijzonder trots was hij, schrijft Rijnland, op projecten zoals de piekberging in de Haarlemmermeer bij Abbenes, het emissieloos uitbaggeren van de Langeraarse Plassen, en maatregelen om schade aan waterkeringen tegen te gaan.

Langeslag is in besloten kring gecremeerd. Het hoogheemraadschap hield een herdenking voor alle medewerkers. “We gaan hem missen’’, zegt Van der Sande tegen het Leidsch Dagblad. “Als waardevol bestuurder, maar bovenal als mens.’’

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.