secundair logo knw 1

Jelle Hannema (61) stopt binnenkort als voorzitter van de Raad van Bestuur van Vitens. Hij blijft wel bij het drinkwaterbedrijf en zal zich de komende jaren volledig richten op de versnelling van de zogeheten Streefstructuur.

1210 Jelle HannemaJelle Hannema"De afgelopen jaren is mede onder mijn verantwoordelijkheid een aanzet gemaakt voor de Streefstructuur, het centraliseren van grotere productielocaties en een verbetering van het transportnetwerk", aldus Hannema in een verklaring. 

"De Streefstructuur geeft ook invulling aan onze missie: in 2030 elke druppel duurzaam. Ik ben enorm gemotiveerd om mij volledig te richten op het versneld realiseren van een toekomstbestendige infrastructuur, om ook in de toekomst op een duurzame manier te kunnen voldoen aan de stijgende vraag naar drinkwater. Een versnelling die hoognodig is, aangezien het steeds uitdagender wordt voor Vitens om voldoende water te leveren en in onze kerntaak te blijven voorzien."

Hannema is nog in functie totdat er een opvolger gevonden is. De werving daarvoor gaat binnenkort van start. 

De jurist, die eerder bij Royal HaskoningDHV werkte, begon in 2014 bij Vitens en werd in 2017 bestuursvoorzitter. 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Je reactie is nog niet geplaatst. We checken hem eerst.
    Berna van Mierlo · 8 months ago
    Watertekort. We hebben toch de zee. Desalinationplant en dan heb je toch oa drinkwater

Laatste reacties op onze artikelen

De SER redeneert blijkbaar met als uitgangspunt dat de intensieve landbouw in Nederland moet blijven bestaan. Jammer dat niet uitgegaan is van een algemener principe, want grote kans dat dit conservatieve uitgangspunt er nu juist voor zorgt dat de ontwikkeling van Nederland zich minder ontwikkeld. 
Wat een interessante en belangrijke studie over het meten van genotoxiciteit in drinkwater! Het gebruik van bioassays zoals de Ames fluctuation test en de p53-CALUX lijkt een veelbelovende aanpak om de aanwezigheid van schadelijke stoffen in ons drinkwater te monitoren. Gezien de rol van oppervlaktewater in onze drinkwatervoorziening, is het cruciaal om ervoor te zorgen dat ons water vrij is van genotoxische stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het benadrukken van de noodzaak voor verdere research en het koppelen van bioassayresultaten aan chemische analyses is essentieel voor het waarborgen van veilige drinkwatervoorziening. Dit onderwerp vraagt om meer aandacht en ik kijk uit naar toekomstige updates over de voortgang van dit onderzoek!
Op zich een prima zaak. Zo maar uit de losse pols wat eerste kanttekeningen. Laat Brabant niet de enige blijven want anders worden bedrijven verplaatst en is het beoogde effect nog nul. Water , ik bedoel dan echt ook alle water, als koelmiddel gebruiken dient verboden te worden tenzij aan het te lozen water eerst alle warmte wordt onttrokken voor ge- of hergebruik.  
addendum - tip - op 26 september 2024 was Co Verdaas te gaast in de Balie - 2 uur lang over het deltaprogramma... https://www.youtube.com/watch?v=RutxxIDpOpw