secundair logo knw 1

Foto Lucas Kemper

BubbleFlush heeft de WIS Award 2024 gewonnen. Het concept - met imploderende bubbels worden toiletten duurzaam gereinigd - won tijdens de finale van de verkiezing zowel de publieks- als de juryprijs.

De WIS Award is de tweejaarlijkse prijs van netwerkorganisatie Water Alliance voor de beste innovatie in de watertechnologie. Deze week werd de finale gehouden tijdens tijdens de European Water Technology Week in Leeuwarden.

De winnende techniek is een productie van het bedrijf TranZero uit Zoetermeer, een initiatief van de ondernemers Dennis Luiten en Hidde Reitsma.

“Met de BubbleFlush willen we de schoonmaakindustrie transformeren naar een ecologisch verantwoorde manier van toiletreiniging”, zegt Luiten, die tijdens de finale met een sprankelende pitch het publiek snel voor zich wist te winnen. “Jaarlijks worden er miljarden liters chloor en andere schadelijke schoonmaakmiddelen geproduceerd, die via het toilet in de natuur belanden. Met de BubbleFlush is dat niet meer nodig.”

De BubbleFlush is een apparaat in de vorm van een soort kruimeldief. “De BubbleFlush maakt gebruik van een eeuwenoud krachtig natuurverschijnsel: cavitatie. Imploderende bubbels die alle vuil- en kalkaanslag effectief verwijderen”, aldus Luiten.

Vooralsnog richt het bedrijf zich met de innvoatie op de schoonmaakbranche en aanverwante bedrijven in Nederland, maar ook in andere landen. “Dat is dus een B2B-benadering, mogelijk dat we ons later ook op de particuliere markt kunnen storten.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.