secundair logo knw 1

Pomp- en afsluiterfabrikant KSB maakt de afname van pompen gemakkelijker door deze activiteit online aan te bieden. Klanten hoeven daardoor niet meer af te reizen naar een test- of productielocatie van KSB.

Bij de aanschaf van grote pompen worden vaak hydraulische afnametests en een eindcontrole gehouden om te controleren of de pomp voldoet aan de specificaties. Hiervoor moesten klanten tot dusver naar de testaccommodatie komen om de test bij te wonen. Dit is vooral voor internationale of verafgelegen projecten een kostbare zaak. KSB heeft daarom een de online afnametest geïntroduceerd.

Hiertoe worden de resultaten van de test naar een beveiligde omgeving op internet gestuurd. In een online conferentie tussen klant en KSB, krijgt de eerste het real time camerabeeld van de pomp op de proefaccommodatie en het testverloop in de vorm van grafieken gepresenteerd.

Behalve druk- en capaciteitsgegevens omvat de testsoftware alle andere gegevens die voor een meting conform de testnorm DIN EN ISO 9906 zijn vereist. Hieruit kan het rendement van de pomp worden afgeleid. Ook geluidsniveau en trillingen kunnen onderdeel van de metingen zijn. Voorafgaand aan de online pompafname krijgt de testingenieur aan klantzijde alle organisatorische informatie, opdrachtgegevens en een nauwkeurige beschrijving van de afnametest. Hiertoe behoren ook details over de toegepaste meetinstrumenten inclusief de kalibratiegegevens. Na de afname krijgt de afnemer de certificaten ter ondertekening per e-mail toegestuurd.

Online afnames op afstand zijn behalve op de productielocatie van KSB in Halle, die is gespecialiseerd in water- en afvalwaterpompen, ook op andere locaties van de pompproducent mogelijk. Er kunnen afnametests van aggregaten met een aandrijfvermogen tot 10 MW en een capaciteit tot 21.000 m3/h worden uitgevoerd. Ook zogenoemde stringtests met de originele motoren, transformatoren en frequentieomvormers van de klant zijn mogelijk. Hierbij kunnen de prestaties van het complete pompsysteem worden bepaald en beoordeeld.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@JWBoehmerSommige desinformatie is te simplistisch om op te reageren. Zelfs citeren van een nieuwsbericht blijkt lastig (aanpak van dijken is lang niet altijd verhogen). Instabiliteit en kans op zettingsvloeiing worden ook aangepakt. Daarmee wordt ook de invloed van zee en maan beperkt, maar dan wel op basis van logische en bewezen relaties ipv dubieuze, onwaarschijnlijke en onbewezen hypotheses. Oei, toch gereageerd. Dom van me. Ik kan dit beter negeren.
Het zou me niet verbazen als ze me een keer komen halen omdat ik de verkeerde dingen beweer  - volgens de VLOEK van ZEE en MAAN en Jan Willem Boehmer..auteur Jongedijk Bijv.  op pag 5 over “Het ophogen van dijken (€15mln/km over 800 km vlgs HWBP) vergroot alleen maar het gevaar: Hoe hoger de dijk hoe groter het aantal slachtoffers”. Voor het uitdiepen van vaarwegen (meer Ruimte voor de Rivier) geldt hetzelfde: Hoe groter, (dieper én breder) de badkuip hoe groter het overstromings gevaar en hoe groter ook hierbij het aantal slachtoffers”. Ik vrees dat ik daarmee het gezag erger heb geïrriteerd dan Zwagerman deed met haar verkeerde opmerking over “de kerf”. Ik heb nooit gedacht dat het zou gebeuren: Nou zijn we klaar met je”
Even terug denken in de tijd: waarvoor waren dijken ook al weer uitgevonden? Dat was -vroeger- om ons tegen het water te beschermen. Nu gaan we buitendijks bouwen, dus is de vraag:  is dat water dan weg? Nee, dat moet juist nog komen , en,  als dat echt komt -misschien pas volgende eeuw- dan helpt dat dijkje toch ook niet meer, alle inspanningen van dijkversterkingen ten spijt.
Een goede actie van de UvW. Logisch zou nu ook zijn om een vergelijkbare brief naar de regering te sturen ten aanzien van het verbieden van bestrijdingsmiddelen en te veel aan mest. 
De heer Revis is afkomstig uit een openlijk natuurvijandige partij als de VVD. Ook als wethouder RO in Den Haag is van hem geen enkel, ik herhaal, geen enkel groen feit bekend, tenzij ik iets heb gemist. SBB heeft zware klappen opgelopen door de Bleker-bezuinigingen. Zo is in de provincie Zuid-Holland de subsidie voor onderhoud en beheer gedaald van 45% naar 25%. SBB staat op het punt om natuur- en recreatiegebieden af te sluiten. Om in kabinetstermen te spreken een natuurcrisis. Ondanks dat we van de heer  Revis qua achtergrond niets mogen verwachten, zou hij, je weet het maar nooit, juist vanwege zijn achtergrond, SBB goede diensten kunnen bewijzen. Ik wens hem uiteraard veel succes en waar wij als KNNV-afdelingen Zuid-Holland kunnen steunen, zullen we dat beslist doen.
Huub van 't Hart, secretaris Natuurbescherming KNNV Natuurlijk Zuid-Holland