secundair logo knw 1

De vestiging van Nijhuis Saur Industries in Groenlo | Foto NSI

Nijhuis Saur Industries (NSI) begint over enkele weken met de bouw van de nieuwe productielocatie in Doetinchem. Het is een van de eerste waterneutrale gebouwen in Nederland, vertelde ceo Menno Holterman bijna twee weken geleden tijdens de viering van het 120-jarig bestaan van het bedrijf. “Het is natuurinclusief en circulair, voldoet aan de laatste eisen van de Parijs-akkoorden en krijgt het hoogste BREEAM-excellence certificaat.”

Er ontstaat in Doetinchem een productieruimte van 50.000 vierkante meter. Dat is het dubbele van de ruimte die het bedrijf nu nog in Groenlo heeft. “We verwachten dit nodig te hebben vanwege de groeiende vraag naar schone afvalwateroplossingen in de wereld”, zei Holterman in een hal op de locatie in Groenlo, waar het bedrijf onder het motto ‘The Future is Water’ het jubileum vierde. Daar werd ook bekend gemaakt dat NSI als onderdeel van het jubileum een cheque van 5.120 euro doneert aan het initiatief Drinkable Rivers van Li An Phoa.

Nijhuis Future is Water 900 bMenno Holterman (midden) tijdens de viering van het 120-jarig bestaan

De viering gebeurde met klanten, medewerkers, relaties en zakenpartners die zich in workshops over actuele waterthema’s bogen. De resultaten van de brainstormsessies werden centraal gedeeld. Op het podium schetste Holterman de geschiedenis van Nijhuis die 120 jaar geleden begon als familiebedrijf in Winterswijk en uitgroeide tot leverancier van zogeheten turnkey oplossingen op het gebied van industriële en cummunale afvalwaterzuivering over de hele wereld.

De fusie tussen Nijhuis en Saur Industries in 2020 leidde tot een aanzienlijke uitbreiding en versterking van het dienstenaanbod in de watersector. Om de groei te illustreren gaf Holterman een overzicht van de recente projecten die NSI heeft opgezet, met afsluitend ‘het grootste industriële project’ dat het bedrijf uit de Achterhoek heeft binnengehaald, de afvalwaterbehandeling van een nieuwe chipfabriek in Italië. Dit omvangrijke project maakt deel uit van de bredere Europese strategie om de chipindustrie binnen de EU te versterken.

Het afvalwaterzuiveringsproject dat NSI voor zijn rekening neemt, heeft een waarde van 200 miljoen euro, zei Holterman. “We gaan de hele afvalwaterzuiveringsinstallatie uitrusten en alle verschillende zuiveringsstappen verbinden en we gaan deze faciliteit de komende 10 jaar exploiteren.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Op zo'n manier kan je wel stoppen met beleid maken en gaan we echt overal 'verstandig' bouwen.
@P.C. de RuiterOppervlakte is aangepast in 67 hectare.
Geachte Redactie, Dank voor uw bijdrage voor de uitreiking van de Keppler-prijzen. Afkomstig van een agrarisch akkerbouwbedrijf in het zuiden van de Haarlemmermeerpolder en betrokken vanaf het allereerste begin, de oplevering en dan nu een prijs als beloning. (Raadswerk Haarlemmermeer en fractie-ondersteuning Bestuur Rijnland)
Bovendien nog een tweede prijs in Hoofddorp, de Winnaar van de Publieksprijs de Gerritshoeve / Kastan van Ontwerper Architectenbureau Gijs de Waal. (Winnaars Arie Keppler Prijs 2024 - Architectuur.nl) Ik heb vaak en veel moeten uitleggen waarom juist in deze ruimte vragende polder opnieuw een aanslag wordt gedaan op vruchtbare agrarische grond. *)
De aanleiding van mijn reactie is een fout in de oppervlakte maat van de Piekberging, 16 ha. moet 67 ha. zijn. Aansluitend heb ik nog een verzoek om met een link ook de informatie over de Piekberging zelf te ontsluiten: https://www.rijnland.net/actueel/nieuwsoverzicht/piekberging-haarlemmermeer-wint-arie-keppler-prijs-2024/
https://www.rijnland.net/wat-doet-rijnland/in-uw-buurt/piekberging-haarlemmermeer/ 
https://www.rijnland.net/wat-doet-rijnland/in-uw-buurt/piekberging-haarlemmermeer/veel-gestelde-vragen-piekberging-haarlemmermeer/ *)
En de lozingen van de waterschappen zelf? Heeft al iemand een idee wat daar aan te doen is?