secundair logo knw 1

Nijhuis Saur Industries (NSI) en Jotem Water Solutions gaan de BODAC-technologie wereldwijd uitrollen. De partijen hebben daartoe een licentieovereenkomst getekend met Nieuwater BV. NSI en Jotem worden samen licentiehouder.

NSI zal de technologie introduceren in de wereldwijde gemeentelijke drink- en afvalwatermarkt voor de verwijdering van microverontreinigingen. Daarna volgt de markt voor industrieel hergebruik. Jotem zal de technologie introduceren voor kleinschalige industriële toepassingen.

De BODAC-technologie (Biological Oxygen-dosed Activated Carbon) is ontwikkeld door NieuWater, een dochteronderneming van Waterschap Vechtstromen. Bij NieuWater In Emmen heeft de technologie zich de afgelopen 10 jaar bewezen bij het leveren van ultrapuur water. Het BODAC-concept blijkt in Emmen ook geneesmiddelen vergaand (meer dan 80 procent) te verwijderen.

“De slimme combinatie van ultrafiltratie (UF), biologische actieve koolfiltratie (BACF) en omgekeerde osmose (RO) vereist 90 procent minder chemicaliën in vergelijking met conventionele processen. Zelfs na jaren van gebruik hoeven de RO-membranen niet te worden vervangen, is het chemicaliënverbruik van de RO met meer dan 90 procent gedaald en is de actieve kool niet vervangen of gereactiveerd”, aldus Eddie Broerders, development manager bij NSI.

Voor Jotem Water Solutions, die gedurende de ontwikkeling van de BODAC-technologie technologie partner was van NieuwWater, betekent de licentieovereenkomst dat ze de techniek kan aanbieden ‘aan een grote range van organisaties en industrieën’. “Er is een grote behoefte aan goede en betrouwbare technieken om water te kunnen hergebruiken, en BODAC is een prachtige aanvulling in de gereedschapskist.”, zegt Jotem’s commercieel directeur Henri Veldhuis.

Directeur Gerrit Veenendaal van NieuWater BV is blij dat NSI en Jotem de techniek gaan introduceren op de internationale markt.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.