secundair logo knw 1

NX Filtration heeft een goed eerste half jaar achter de rug. De omzet steeg met 57 procent en de ordeportefeuille is sterk uitgebreid. Dat laat de beursgenoteerde producent van hollevezel-nanofiltratiemenbranen weten bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Michiel Staatsen, coo van NX Filtration, omschrijft in de persverklaring de ontwikkelingen van NX Filtration in het eerste halfjaar als ‘zeer positief’. Niet alleen realiseert het bedrijf een omzetgroei 57 procent, ook is sprake van sterke vraag uit de markt, signaleert de operationeel directeur. “Een bewijs van onze groei en ons vermogen om te schalen is onze grootste order tot nu toe voor 's werelds grootste hollevezel-nanofiltratie waterzuiveringsinstallatie in Mexico met een capaciteit van 17 miljoen liter per dag.”

Het bedrijf bevestigt de eerdere prognose dat de omzet dit jaar uitkomt op 16 miljoen euro. De brutomarge van 59,1 procent (58,9 procent in het eerste halfjaar van 2023) ‘blijft sterk’. Maar niet alle cijfers zijn goed, het bedrijfsresultaat over de eerste helft van dit jaar kleurde met min 6,4 miljoen euro rood tegen min 5,3 miljoen euro vorig jaar.

Die negatieve bedrijfsresultaten plaatst de onderneming in het perspectief van verwachte groei, die is gebaseerd op algemene markttrends, nieuwe pilots, orders die in de pijplijn zitten en de ‘sterke vooruitgang’ die het bedrijf boekt in overeenkomsten met belangrijke producenten die de membraantechologie van NX Filtration gebruiken in hun projecten, zoals Veolia, Aqualia, Suez en Nijhuis Saur.

In dat kader meldt het bedrijf een nieuwe order in Indonesië waar de membraantechnologie van NX Filtration wordt gebruikt in een project voor veenwaterzuivering voor decentrale drinkwaterproductie, ‘een toepassing waarmee we de afgelopen jaren al succesvolle prestaties hebben laten zien’.

Met de productie van membraanmodules in de nieuwe fabriek in Hengelo kan de geplande groei worden gerealiseerd. In de fabriek, die 11 september officieel wordt geopend door Koningin Maxima, kan NX Filtration 50.000 modules per jaar produceren met de mogelijkheid deze capaciteit uit te breiden tot 120.000. “Daarmee zijn we helemaal klaar om onze groeicurve voort te zetten en een steeds grotere impact te hebben op de wereldwijde watertransitie”, zegt Staatsen.

De nanofiltratiemembranen van NX Filtration verwijderen in één stap microverontreinigingen (waaronder farmaceutica, medicijnen, PFAS en insecticiden), kleur en selectieve zouten, maar ook bacteriën, virussen en nanoplastics uit afvalwater.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@JWBoehmerSommige desinformatie is te simplistisch om op te reageren. Zelfs citeren van een nieuwsbericht blijkt lastig (aanpak van dijken is lang niet altijd verhogen). Instabiliteit en kans op zettingsvloeiing worden ook aangepakt. Daarmee wordt ook de invloed van zee en maan beperkt, maar dan wel op basis van logische en bewezen relaties ipv dubieuze, onwaarschijnlijke en onbewezen hypotheses. Oei, toch gereageerd. Dom van me. Ik kan dit beter negeren.
Het zou me niet verbazen als ze me een keer komen halen omdat ik de verkeerde dingen beweer  - volgens de VLOEK van ZEE en MAAN en Jan Willem Boehmer..auteur Jongedijk Bijv.  op pag 5 over “Het ophogen van dijken (€15mln/km over 800 km vlgs HWBP) vergroot alleen maar het gevaar: Hoe hoger de dijk hoe groter het aantal slachtoffers”. Voor het uitdiepen van vaarwegen (meer Ruimte voor de Rivier) geldt hetzelfde: Hoe groter, (dieper én breder) de badkuip hoe groter het overstromings gevaar en hoe groter ook hierbij het aantal slachtoffers”. Ik vrees dat ik daarmee het gezag erger heb geïrriteerd dan Zwagerman deed met haar verkeerde opmerking over “de kerf”. Ik heb nooit gedacht dat het zou gebeuren: Nou zijn we klaar met je”
Even terug denken in de tijd: waarvoor waren dijken ook al weer uitgevonden? Dat was -vroeger- om ons tegen het water te beschermen. Nu gaan we buitendijks bouwen, dus is de vraag:  is dat water dan weg? Nee, dat moet juist nog komen , en,  als dat echt komt -misschien pas volgende eeuw- dan helpt dat dijkje toch ook niet meer, alle inspanningen van dijkversterkingen ten spijt.
Een goede actie van de UvW. Logisch zou nu ook zijn om een vergelijkbare brief naar de regering te sturen ten aanzien van het verbieden van bestrijdingsmiddelen en te veel aan mest. 
De heer Revis is afkomstig uit een openlijk natuurvijandige partij als de VVD. Ook als wethouder RO in Den Haag is van hem geen enkel, ik herhaal, geen enkel groen feit bekend, tenzij ik iets heb gemist. SBB heeft zware klappen opgelopen door de Bleker-bezuinigingen. Zo is in de provincie Zuid-Holland de subsidie voor onderhoud en beheer gedaald van 45% naar 25%. SBB staat op het punt om natuur- en recreatiegebieden af te sluiten. Om in kabinetstermen te spreken een natuurcrisis. Ondanks dat we van de heer  Revis qua achtergrond niets mogen verwachten, zou hij, je weet het maar nooit, juist vanwege zijn achtergrond, SBB goede diensten kunnen bewijzen. Ik wens hem uiteraard veel succes en waar wij als KNNV-afdelingen Zuid-Holland kunnen steunen, zullen we dat beslist doen.
Huub van 't Hart, secretaris Natuurbescherming KNNV Natuurlijk Zuid-Holland