secundair logo knw 1

De Aqua Nederland Vakbeurs en Roleringsvakdagen beleven 17, 18 en 19 maart hun veertiende editie. Organisator Easyfairs wil de beurs laten uitgroeien tot hét jaarlijkse event voor de watersector waar technologie en kennis elkaar ontmoeten. Kennis delen, samenwerken in de keten, het wordt steeds belangrijker. En de nieuw ingerichte eerste verdieping van de evenementenhal, de Next Level, is bij uitstek geschikt om daar invulling aan te geven, aldus de beursorganisator.

Vernieuwing van de bovenverdieping levert 4.000 vierkante meter aan beursvloer op. Deze ruimte is met een centrale roltrap verbonden met de beurshal, wat van twee ruimten één maakt. Op de eerste verdieping ontwikkelt organisator Easyfairs in samenwerking met diverse partners uit de sector een kennisprogramma dat een plus moet geven aan de vakbeurs.

Vandaag gaf Easyfairs een kick-off van de beurs, die als motto ‘Samen werken aan water’ heeft. De organisatie wil nog meer dan in vorige edities kennis delen tussen praktijk en kennis, vertelt Ivo Horn, marketing event manager van Easyfairs. “We peilen en kijken wat er in de markt en sector speelt en dat heeft ons geleerd dat kennisdeling en ketensamenwerking belangrijk worden gevonden. En daar geven wij invulling aan. En om dat steeds beter te doen is onze stip op de horizon.”

 

-advertentie-

 

 

Laagdrempelig
De vakbeurs is een uitgelezen moment om laagdrempelig de community van kennisinstituten en adviesbureaus met watertechnologiebedrijven samen te brengen, aldus Easyfairs. “Op Next Level krijgen zij een podium om het netwerk te versterken en belangrijke kennis te ontsluiten die nodig is om de watersector vooruit te helpen en kunnen zij meeliften op de bestaande infrastructuur en de aanwezigheid van 9.500 waterprofessionals.”

Door de extra vierkante meters op Next Level kan de beurs op de begane vloer wat ruimer worden opgezet. Er zijn zo’n 350 exposanten, vertelt Horn. Op de vernieuwde verdieping is er naast ruimtes voor workshops en een theater onder meer plaats voor de Innovatiestraat. Ook zijn de kennispartners van de beurs aanwezig op Next Level met stands.

Daaronder ook de ingenieursbureaus Sweco Nederland en Royal Haskoning DHV Nederland die terugkeren op de beurs na een korte afwezigheid, vertelt Horn. “En daar zijn we blij mee.”

Nieuwe exposanten
Op de vakbeurs staan nieuwe exposanten met watertechnologie oplossingen voor de drinkwater-, afvalwater- en industriewaterketens, zoals Siemens, Blue-tec, ABB B.V., H2O Biofouling Solutions en Powerspex. Ook op de beursvloer van de Rioleringsvakdagen staan nieuwe exposanten, als Amiblu Netherlands en Lapinus, onderdeel van de Rockwool Groep.

In het kennistheater en de workshopruimtes op Next Level staan tijdens de beursdagen waterketens centraal. Wetenschapsjournalist Govert Schilling houdt een keynote-lezing over 14.000 miljoen jaar geschiedenis van het water. Verder vult Easyfairs het kennisdeel in met dagelijks een ander thema: industriewater (dinsdag), waterschap (woensdag) en drinkwater (donderdag).

Brancheorganisatie en beurspartner Envaqua houdt enkele Techtalks. Verder zijn er inhoudelijke bijdragen in de kennistheaters door KWR, Wateropleidingen, VPdelta, RVO, Water Platform Brabant, KNW, EFGF, Deltares, WaterWindow en Platform Dio.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.