secundair logo knw 1

Op de Aquatech beurs zijn tientallen Nederlandse bedrijven te zien, die zich onder andere hebben verzameld in het Holland Pavilion. Een nieuw onderdeel hiervan is het Holland Innovation Park. In totaal staan er op de beurs ruim duizend exposanten en er worden meer dan 25.000 bezoekers verwacht, waarvan de helft uit het buitenland zal komen.

Een vast onderdeel van de Aquatech (5 tot 8 november in de RAI) is het Holland Pavilion, dat wordt georganiseerd door Envaqua en Netherlands Water Partnership. Met ruim 600 vierkante meter is dit het grootste landpaviljoen van de beurs.

Tijdens de vorige editie van Aquatech organiseerde Water Alliance de Innovation Avenue als onderdeel van het Holland Pavilion. Wegens het succes van deze presentatie van Nederlandse waterinnovaties keert dit element terug, maar nu onder de naam Holland Innovation Park.

Nuttige contacten
Agnes Dirksen, manager marketing & communicatie van de Water Alliance, verwacht hier veel van. "Dit paviljoen heeft zich bewezen. Het trekt veel bezoekers en er komen veel nuttige contacten tot stand. Het is een mooi bewijs dat je met samenwerking veel kunt bereiken. Ons doel is om bedrijven extra in de etalage zetten en dat op een plek waar je ook een zekere rust en ruimte hebt om tot een goed gesprek te komen."

Voor zover nu bekend heeft het Holland Innovation Park acht deelnemers. Het gaat onder andere om bedrijven die verschillende soorten filters en filtersystemen maken (Befil, BW Products en CTST), decentrale systemen voor drinkwater produceren (Drop2Drink en Hydraloop) en Vislift, dat een innovatieve lift heeft ontwikkeld waarmee vissen een stuw of een dam kunnen passeren.

Meer paviljoens
Aquatech telt meerdere paviljoens. The Industrial User Experience van Wetsus is een meerdaags programma dat ingaat op de nieuwste oplossingen en informatie over watergebruik in belangrijke industrieën, zoals olie en gas, voedsel, drank en papier, energie en energie en chemicaliën. In het Desalination Pavilion praten experts over ontzilting, waterschaarste en hergebruik van water.

In Smart Water Networks (SWAN) is een paviljoen gericht op de nieuwste trends en technologieën in de sector, aangevuld met een seminarprogramma op de AquaStage. Deelnemende bedrijven zijn: ABB, Aganova, Bentley Systems, Aquasuite - Royal HaskoningDHV, Ingenious Ware, Kamstrup, Rezatec, Syrinix Ltd., Utilis, Xylem, Global Omnium/GoAigua.

Verder in de hallen van de RAI Pumps & Process Plaza (productie, onderzoek, toepassingen van pompen en pompsystemen), het Water Quality Association paviljoen (innovaties gericht op verbeteren waterkwaliteit) en het BlueTech-innovatiepaviljoen met 11 geselecteerde bedrijven die nieuwste, disruptieve innovaties op het gebied van geavanceerde watertechnologie presenteren.

Innovation Forum
Op 4 november vindt daarnaast een nieuw onderdeel plaats, te weten het Aquatech Innovation Forum. Dit is gericht op digitale innovaties in de watermarkt.

Tom Freyberg, content director van Aquatech Global Events, zegt hierover: "Digitalisering is een populair onderwerp, bijna een hype. Wij willen realistische casussen bespreken waarin nieuwe digitale oplossingen het verschil maken en een platform opzetten waar professionals ervaringen delen, netwerken en aantrekkelijke onderwerpen gepresenteerd krijgen."

AQUATECH INNOVATION AWARD
De winnaar van de Aquatech Innovation Award wordt bekend gemaakt tijdens de openingsceremonie van de Amsterdam International Water Week op 4 november. De jury noemt de kwaliteit van de inzendingen ‘bijzonder hoog’ en ziet twee trends onder de inzendingen: verstedelijking en online sensoren. In vier categoriën zijn 12 innovaties genomineerd.
 
Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Geachte redactie, ik ben verheugd dat eindelijk het besef is dat het klepelbeleid nu ter discussie is gesteld. Ik heb bij waterschap Hollandse delta al jaren als bestuurslid aangedrongen om het klepelen alleen als noodzaak te gebruiken. Ook heb ik div gesprekken gehad met SBB mbt klepelen in de duinen van Ouddorp waarbij de structuur volledig werd vernield. Dit jaar is eindelijk door beherende organisatie alleen maar gemaaid en wel in oktober waar mi de hele natuur in dit duingebied mee is geholpen. Het waterschap heeft nu ook bepaald dat klepelbeleid op de schop moet en in de toekomst alleen maar met maaibeleid mag worden uitgevoerd. Dus goed resultaat waar ik blij mee ben. Dit is natuurbehoud zoals het moet.
@JWBoehmerSommige desinformatie is te simplistisch om op te reageren. Zelfs citeren van een nieuwsbericht blijkt lastig (aanpak van dijken is lang niet altijd verhogen). Instabiliteit en kans op zettingsvloeiing worden ook aangepakt. Daarmee wordt ook de invloed van zee en maan beperkt, maar dan wel op basis van logische en bewezen relaties ipv dubieuze, onwaarschijnlijke en onbewezen hypotheses. Oei, toch gereageerd. Dom van me. Ik kan dit beter negeren.
Het zou me niet verbazen als ze me een keer komen halen omdat ik de verkeerde dingen beweer  - volgens de VLOEK van ZEE en MAAN en Jan Willem Boehmer..auteur Jongedijk Bijv.  op pag 5 over “Het ophogen van dijken (€15mln/km over 800 km vlgs HWBP) vergroot alleen maar het gevaar: Hoe hoger de dijk hoe groter het aantal slachtoffers”. Voor het uitdiepen van vaarwegen (meer Ruimte voor de Rivier) geldt hetzelfde: Hoe groter, (dieper én breder) de badkuip hoe groter het overstromings gevaar en hoe groter ook hierbij het aantal slachtoffers”. Ik vrees dat ik daarmee het gezag erger heb geïrriteerd dan Zwagerman deed met haar verkeerde opmerking over “de kerf”. Ik heb nooit gedacht dat het zou gebeuren: Nou zijn we klaar met je”
Even terug denken in de tijd: waarvoor waren dijken ook al weer uitgevonden? Dat was -vroeger- om ons tegen het water te beschermen. Nu gaan we buitendijks bouwen, dus is de vraag:  is dat water dan weg? Nee, dat moet juist nog komen , en,  als dat echt komt -misschien pas volgende eeuw- dan helpt dat dijkje toch ook niet meer, alle inspanningen van dijkversterkingen ten spijt.
Een goede actie van de UvW. Logisch zou nu ook zijn om een vergelijkbare brief naar de regering te sturen ten aanzien van het verbieden van bestrijdingsmiddelen en te veel aan mest.