secundair logo knw 1

Op de Aquatech beurs zijn tientallen Nederlandse bedrijven te zien, die zich onder andere hebben verzameld in het Holland Pavilion. Een nieuw onderdeel hiervan is het Holland Innovation Park. In totaal staan er op de beurs ruim duizend exposanten en er worden meer dan 25.000 bezoekers verwacht, waarvan de helft uit het buitenland zal komen.

Een vast onderdeel van de Aquatech (5 tot 8 november in de RAI) is het Holland Pavilion, dat wordt georganiseerd door Envaqua en Netherlands Water Partnership. Met ruim 600 vierkante meter is dit het grootste landpaviljoen van de beurs.

Tijdens de vorige editie van Aquatech organiseerde Water Alliance de Innovation Avenue als onderdeel van het Holland Pavilion. Wegens het succes van deze presentatie van Nederlandse waterinnovaties keert dit element terug, maar nu onder de naam Holland Innovation Park.

Nuttige contacten
Agnes Dirksen, manager marketing & communicatie van de Water Alliance, verwacht hier veel van. "Dit paviljoen heeft zich bewezen. Het trekt veel bezoekers en er komen veel nuttige contacten tot stand. Het is een mooi bewijs dat je met samenwerking veel kunt bereiken. Ons doel is om bedrijven extra in de etalage zetten en dat op een plek waar je ook een zekere rust en ruimte hebt om tot een goed gesprek te komen."

Voor zover nu bekend heeft het Holland Innovation Park acht deelnemers. Het gaat onder andere om bedrijven die verschillende soorten filters en filtersystemen maken (Befil, BW Products en CTST), decentrale systemen voor drinkwater produceren (Drop2Drink en Hydraloop) en Vislift, dat een innovatieve lift heeft ontwikkeld waarmee vissen een stuw of een dam kunnen passeren.

Meer paviljoens
Aquatech telt meerdere paviljoens. The Industrial User Experience van Wetsus is een meerdaags programma dat ingaat op de nieuwste oplossingen en informatie over watergebruik in belangrijke industrieën, zoals olie en gas, voedsel, drank en papier, energie en energie en chemicaliën. In het Desalination Pavilion praten experts over ontzilting, waterschaarste en hergebruik van water.

In Smart Water Networks (SWAN) is een paviljoen gericht op de nieuwste trends en technologieën in de sector, aangevuld met een seminarprogramma op de AquaStage. Deelnemende bedrijven zijn: ABB, Aganova, Bentley Systems, Aquasuite - Royal HaskoningDHV, Ingenious Ware, Kamstrup, Rezatec, Syrinix Ltd., Utilis, Xylem, Global Omnium/GoAigua.

Verder in de hallen van de RAI Pumps & Process Plaza (productie, onderzoek, toepassingen van pompen en pompsystemen), het Water Quality Association paviljoen (innovaties gericht op verbeteren waterkwaliteit) en het BlueTech-innovatiepaviljoen met 11 geselecteerde bedrijven die nieuwste, disruptieve innovaties op het gebied van geavanceerde watertechnologie presenteren.

Innovation Forum
Op 4 november vindt daarnaast een nieuw onderdeel plaats, te weten het Aquatech Innovation Forum. Dit is gericht op digitale innovaties in de watermarkt.

Tom Freyberg, content director van Aquatech Global Events, zegt hierover: "Digitalisering is een populair onderwerp, bijna een hype. Wij willen realistische casussen bespreken waarin nieuwe digitale oplossingen het verschil maken en een platform opzetten waar professionals ervaringen delen, netwerken en aantrekkelijke onderwerpen gepresenteerd krijgen."

AQUATECH INNOVATION AWARD
De winnaar van de Aquatech Innovation Award wordt bekend gemaakt tijdens de openingsceremonie van de Amsterdam International Water Week op 4 november. De jury noemt de kwaliteit van de inzendingen ‘bijzonder hoog’ en ziet twee trends onder de inzendingen: verstedelijking en online sensoren. In vier categoriën zijn 12 innovaties genomineerd.
 
Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.