secundair logo knw 1

Illustratie: Water Alliance

Nederlandse watertechnologiebedrijven die wel oren hebben naar Britse klandizie, kunnen morgen om 15.00 uur inschakelen bij een door de Water Alliance georganiseerd webinar. Spreker is Kieran Brocklebank, Head of Innovation van het Britse waterbedrijf United Utilities.

"Brocklebank zal de wateruitdagingen bespreken waar zijn waterbedrijf/waterschap oplossingen voor zoekt," vertelt organisator Alex Berhitu van de Water Alliance, een samenwerkingsverband tussen de overheid, kennisinstellingen en het bedrijfsleven. "Het is de bedoeling de bekende buzzwords te voorbij te gaan en heel concreet te ontdekken tegen welke problemen United Utilities aanloopt."

Tijdens het webinar krijgen de kijkers de gelegenheid per chat vragen te stellen. Na afloop kunnen ze oplossingsvoorstellen sturen naar Berhitu. "Die zal ik vervolgens bespreken met Brocklebank. In vervolgsessies willen we dan een of twee concrete voorstellen uitwerken en presenteren aan United Utilities."

De Water Alliance organiseert wel vaker bijeenkomsten tussen Nederlandse bedrijven en mogelijke buitenlandse opdrachtgevers. "Normaal gesproken zijn die besloten. Dit is de eerste keer dat we kiezen voor een openbare sessie waarvoor alle geïnteresseerde bedrijven en experts zich op kunnen geven."

Enkele tientallen bedrijven hebben zich al opgegeven en Berhitu is tevreden over de animo. "Ik denk dat dit een aardige module is. United Utilities zal zijn waterzorgen presenteren en dan is het aan de Nederlandse bedrijven om met oplossingen te komen en zo te proberen opdrachten binnen te halen."

Inschrijven is gratis en kan hier

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Duidelijk verhaal Marjolijn
Ik heb het gehele artikel slechts diagonaal gelezen maar wat ik al vast mis is dat het nog steeds geen beleid is om de bedrijven te (gaan) verbieden om ons nog een klein beetje goede gronddrinkwater te ge- of beter misbruiken voor proceskoeling. Hoogstens nog toe te staan in een gesloten circuit waardoor slechts incidenteel moet worden aangevuld en mits de warmte wordt hergebruikt, b.v. voor eigen of wijkverwarming. Zo kun je twee vliegen in een klap slaan (sorry voor de PvdD). En ja, dan moet er ook weer gecontroleerd en gehandhaafd gaan worden. Daar zal de politiek dan weer niet zo blij van worden. 
Vorig jaar 50m3 verbruikt dus mijn best gedaan en terug naar 30m3. Rekening 157.50 waarvan 31 voor water en de rest belasting en rechten. Denkt u nu echt dat ik dit jaar op een kuub meer of minder kijk. Ik geef t gras weer lekker water van de zomer.
Helemaal eens met deze opinie van Herman van Dam. Ik zou de totale onbeheersbaarheid van de grondwaterkwantiteit bij grootschalige infiltratie nog willen toevoegen als tegenargument. Vanwege de enorme reponstijd vergroot je het risico op grootschalige grondwateroverlast gigantisch als je in het grootste deelsysteem van de Veluwe gaat infiltreren. De enorme schade die afgelopen jaar is opgetreden (en nog steeds oploopt) rond de Veluwe door excessieve natuurlijke infiltratie (alle neerslagrecords verbroken) mag daarvoor in mijn beeld als empirische waarschuwing worden opgevat.
Goed verhaal Herman, vanuit de hydrologie en het belang van de vegetatie