secundair logo knw 1

Werkgroep Stedelijk Grondwater, bijeenkomst 19 januari 2017
De Nederlandse bodem is lek geprikt met peilbuizen van gemeenten, waterschappen, waterbedrijven en ingenieursbureaus, en er komen nog steeds meetpunten bij.

Door automatisering en digitalisering kunnen steeds grotere hoeveelheden data worden ingewonnen, opgeslagen en gedeeld met anderen. Maar hoe houden we die enorme hoeveelheid data op orde en hoe zorgen we ervoor dat het ons en anderen ook daadwerkelijk informatie oplevert? Tijdens de bijeenkomst belichten we deze vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken.

Presentaties:

  • Gezamenlijk grondwatermeetnet WerkEenheid 4, door Erik de Pooter (waterschap Rivierenland) en Harold Scheepers (gemeente Werkendam);
  • Samenwerken aan validatie en ontsluiting van (gemeentelijke) grondwatermetingen, door Fons van Hout (waterschap De Dommel) en Frank Verwijmeren (Brabant Water);
  • Kwaliteitsverbetering van de Amsterdamse grondwaterdatabase met behulp van grootschalige tijdreeksanalyse, door Pytrik Graafstra (Waternet);
  • Een vierde presentatie is nog in beraad.

Bijeenkomst op donderdag 19 januari 2017, 13:30 – 16:30 uur. Inloop vanaf 13:00 uur met koffie en thee. Na de bijeenkomst is er een hapje en een sapje. Locatie is Waterschap Rivierenland, De Blomboogerd 1 in Tiel.

U kunt zich kostenloos aanmelden voor de bijeenkomst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U krijgt geen bevestiging van uw aanmelding; uw e-mail is voldoende.

Over de werkgroep: Werkgroep Stedelijk Grondwater is een onafhankelijk forum voor uitwisseling van kennis op dat gebied. Voor meer informatie en de presentaties van eerdere bijeenkomsten bezoekt u de website www.werkgroepstedelijkgrondwater.nl

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Duidelijk verhaal Marjolijn
Ik heb het gehele artikel slechts diagonaal gelezen maar wat ik al vast mis is dat het nog steeds geen beleid is om de bedrijven te (gaan) verbieden om ons nog een klein beetje goede gronddrinkwater te ge- of beter misbruiken voor proceskoeling. Hoogstens nog toe te staan in een gesloten circuit waardoor slechts incidenteel moet worden aangevuld en mits de warmte wordt hergebruikt, b.v. voor eigen of wijkverwarming. Zo kun je twee vliegen in een klap slaan (sorry voor de PvdD). En ja, dan moet er ook weer gecontroleerd en gehandhaafd gaan worden. Daar zal de politiek dan weer niet zo blij van worden. 
Vorig jaar 50m3 verbruikt dus mijn best gedaan en terug naar 30m3. Rekening 157.50 waarvan 31 voor water en de rest belasting en rechten. Denkt u nu echt dat ik dit jaar op een kuub meer of minder kijk. Ik geef t gras weer lekker water van de zomer.
Helemaal eens met deze opinie van Herman van Dam. Ik zou de totale onbeheersbaarheid van de grondwaterkwantiteit bij grootschalige infiltratie nog willen toevoegen als tegenargument. Vanwege de enorme reponstijd vergroot je het risico op grootschalige grondwateroverlast gigantisch als je in het grootste deelsysteem van de Veluwe gaat infiltreren. De enorme schade die afgelopen jaar is opgetreden (en nog steeds oploopt) rond de Veluwe door excessieve natuurlijke infiltratie (alle neerslagrecords verbroken) mag daarvoor in mijn beeld als empirische waarschuwing worden opgevat.
Goed verhaal Herman, vanuit de hydrologie en het belang van de vegetatie