secundair logo knw 1

“Rioolwaterzuiveringen zijn een schatkist van zoet water. Daar kun je meer mee dan nu gebeurt”, zegt Ton van Remmen, ceo van het waterzuiveringsbedrijf Van Remmen UV Technology in Wijhe. “Dan is het toch merkwaardig dat we bezig zijn met meer water uit de bodem pompen, omdat we een tekort hebben aan drinkwater?”

Van Remmen doet zijn uitspraak in een nieuwe aflevering van de H2O-podcast ‘De Toekomst van ons Water’. In het tweegesprek licht hij zijn kritiek toe die hij in een recent opiniestuk met collega Jan Willem Meisen uitte op het advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) om het dreigende drinkwatertekort met name op te lossen door de waterwinning uit te breiden.

We moeten water slimmer gebruiken, zegt Van Remmen. En geef daarbij ruimte aan innovatieve zuiveringstechnieken, voegt hij eraan toe. Tot dusverre merkt hij op dit vlak vooral ‘weerstand en gebrek aan lef’ bij de waterschappen. “Nieuwe ongewenste stoffen in ons water vragen om nieuwe innovatieve technieken om ze te verwijderen. Als je dat spannend vindt, zeg dat dan van tevoren. Als je leert fietsen, gaat het ook niet in een keer vanzelf.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.