Op Next Level wordt tijdens de drie beursdagen van Aqua Nederland in een uitgebreid kennisprogramma met seminars, workshops en presentaties de nieuwe ontwikkelingen en innovaties in de watertechnologiesector over het voetlicht gebracht. Ideaal om kennis te delen en te netwerken. Netwerkorganisatie Water Alliance neemt een flink deel van het programma voor haar rekening.
In het watertheater houdt Water Alliance in samenwerking met TKI Watertechnologie op elke beursdag ’s ochtends een symposium dat in het teken staat van het thema van de dag: proceswater, waterschap en drinkwater.
In het theater laten keynotesprekers hun licht schijnen op actuele ontwikkelen. Op dinsdag spreken VEMW-directeur Roy Tummers, programmadirecteur Jan Post van Wetsus en commercieel directeur Sandor Peper van RWB Water over proceswater. Tummers trapt af met de vraag: is de waterafhankelijke industrie in Nederland klaar voor de watertransitie? Post spreekt over nieuwe innovatieve processchema’s in relatie tot geconcentreerde reststromen en Peper laat de mogelijkheden zien die ondergrondse wateropslag biedt voor industriewater.
Woensdag staat in het teken van PFAS, de ‘forever chemicals’ die voor steeds meer problemen zorgen in oppervlakte- en grondwater. In het watertheater geven Hans Slenders (senior adviseur Arcadis), Sandra Reynaers, (beleidsadviseur waterkwaliteit Unie van Waterschappen) en Eddie Broeders (Nijhuis Saur Industries) hun visies op respectievelijk risico’s, regelgeving, bronaanpak en verwijderen van de PFAS.
Op donderdag gaat het vizier op de levering van drinkwater in de toekomst. Vincent de Graaff (sector manager asset management & technologie Oasen Drinkwater) zoomt in op de (noodzakelijke) overstap van traditionele zuivering naar geavanceerde zuivering met de membraantechniek. De adviseurs/onderzoekers Laura Nouguès en Daan Rooze (Deltares) geven inzicht in hun onderzoek naar huishoudelijk hergebruik van regenwater en Johan Bel (Mijn Waterfabriek) gaat onder de titel ‘Aan het begin van de watertransitie’ in op circulariteit als nieuwe werkelijkheid met regenwater en gerecycled grijswater als nieuwe bronnen.