secundair logo knw 1

Een seminar op Next Level | Foto Seijbel Photography

Op Next Level wordt tijdens de drie beursdagen van Aqua Nederland in een uitgebreid kennisprogramma met seminars, workshops en presentaties de nieuwe ontwikkelingen en innovaties in de watertechnologiesector over het voetlicht gebracht. Ideaal om kennis te delen en te netwerken. Netwerkorganisatie Water Alliance neemt een flink deel van het programma voor haar rekening.

In het watertheater houdt Water Alliance in samenwerking met TKI Watertechnologie op elke beursdag ’s ochtends een symposium dat in het teken staat van het thema van de dag: proceswater, waterschap en drinkwater.

In het theater laten keynotesprekers hun licht schijnen op actuele ontwikkelen. Op dinsdag spreken VEMW-directeur Roy Tummers, programmadirecteur Jan Post van Wetsus en commercieel directeur Sandor Peper van RWB Water over proceswater. Tummers trapt af met de vraag: is de waterafhankelijke industrie in Nederland klaar voor de watertransitie? Post spreekt over nieuwe innovatieve processchema’s in relatie tot geconcentreerde reststromen en Peper laat de mogelijkheden zien die ondergrondse wateropslag biedt voor industriewater.

Woensdag staat in het teken van PFAS, de ‘forever chemicals’ die voor steeds meer problemen zorgen in oppervlakte- en grondwater. In het watertheater geven Hans Slenders (senior adviseur Arcadis), Sandra Reynaers, (beleidsadviseur waterkwaliteit Unie van Waterschappen) en Eddie Broeders (Nijhuis Saur Industries) hun visies op respectievelijk risico’s, regelgeving, bronaanpak en verwijderen van de PFAS.

Op donderdag gaat het vizier op de levering van drinkwater in de toekomst. Vincent de Graaff (sector manager asset management & technologie Oasen Drinkwater) zoomt in op de (noodzakelijke) overstap van traditionele zuivering naar geavanceerde zuivering met de membraantechniek. De adviseurs/onderzoekers Laura Nouguès en Daan Rooze (Deltares) geven inzicht in hun onderzoek naar huishoudelijk hergebruik van regenwater en Johan Bel (Mijn Waterfabriek) gaat onder de titel ‘Aan het begin van de watertransitie’ in op circulariteit als nieuwe werkelijkheid met regenwater en gerecycled grijswater als nieuwe bronnen.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Duidelijk verhaal Marjolijn
Ik heb het gehele artikel slechts diagonaal gelezen maar wat ik al vast mis is dat het nog steeds geen beleid is om de bedrijven te (gaan) verbieden om ons nog een klein beetje goede gronddrinkwater te ge- of beter misbruiken voor proceskoeling. Hoogstens nog toe te staan in een gesloten circuit waardoor slechts incidenteel moet worden aangevuld en mits de warmte wordt hergebruikt, b.v. voor eigen of wijkverwarming. Zo kun je twee vliegen in een klap slaan (sorry voor de PvdD). En ja, dan moet er ook weer gecontroleerd en gehandhaafd gaan worden. Daar zal de politiek dan weer niet zo blij van worden. 
Vorig jaar 50m3 verbruikt dus mijn best gedaan en terug naar 30m3. Rekening 157.50 waarvan 31 voor water en de rest belasting en rechten. Denkt u nu echt dat ik dit jaar op een kuub meer of minder kijk. Ik geef t gras weer lekker water van de zomer.
Helemaal eens met deze opinie van Herman van Dam. Ik zou de totale onbeheersbaarheid van de grondwaterkwantiteit bij grootschalige infiltratie nog willen toevoegen als tegenargument. Vanwege de enorme reponstijd vergroot je het risico op grootschalige grondwateroverlast gigantisch als je in het grootste deelsysteem van de Veluwe gaat infiltreren. De enorme schade die afgelopen jaar is opgetreden (en nog steeds oploopt) rond de Veluwe door excessieve natuurlijke infiltratie (alle neerslagrecords verbroken) mag daarvoor in mijn beeld als empirische waarschuwing worden opgevat.
Goed verhaal Herman, vanuit de hydrologie en het belang van de vegetatie