secundair logo knw 1

Welke straten staan het meest onder water bij extreme buien en waar wordt het ’t warmst tijdens hete zomers? Hoogheemraadschap Rijnland heeft het in een Klimaatatlas gedetailleerd in kaart gebracht.

Bij extreme regenval zijn verscheidene straten in de binnenstad van Leiden onbegaanbaar, maar andere juist prima te gebruiken. Op echt hete dagen heeft de ene wijk veel meer last van hittestress dan de andere. Hetzelfde geldt voor wateroverlast bij extreme buien.

Tot op straatniveau heeft het hoogheemraadschap van Rijnland in de Klimaatatlas aangegeven hoe de gevolgen van extreme hitte of piekbuien eruitzien in het gehele werkgebied. Ook zijn de hoogteverschillen en het bodemgebruik in beeld gebracht.

Het hoogheemraadschap heeft de atlas ontworpen om de gemeenten in het beheersgebied te helpen de ‘klimaatopgave’ in beeld te brengen. Door de knelpunten gedetailleerd in beeld te brengen, kunnen gemeenten en waterschappen werken aan een concrete klimaatadaptatiestrategie.

Klik hier voor de Klimaatatlas van het hoogheemraadschap van Rijnland

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.