secundair logo knw 1

Een systeem dat thuis met een druk op de knop schoon drinkwater produceert en een biocidevrije waterbehandelingsmethode. Dat zijn twee van de negen innovatieve technologieën die worden gepresenteerd in het BlueTech Research Innovation Pavilion.

Deze showcase van vernieuwingen vormt samen met het InnovationLAB het middelpunt van een uitgebreid innovatieprogramma tijdens Aquatech. Het is voor de tweede keer dat het Ierse bedrijf BlueTech Research, een wereldwijde leverancier van marktinformatie over watertechnologie, een eigen paviljoen op de beurs heeft. Hier worden veelbelovende technologische ontwikkelingen voor de circulaire economie getoond.

Negen binnen- en buitenlandse bedrijven presenteren hun producten. Aquacare uit Den Bosch laat een biocidevrij waterbehandelingssysteem voor verdampingskoelers zien. Mitte uit Berlijn heeft een slim systeem voor schoon en mineraalrijk water voor thuisgebruik ontwikkeld. De Ierse onderneming OxyMem komt met een membraan aërobe biofilm reactortechnologie die energie bespaart. De andere deelnemers zijn Ahlstrom-Munksjö, Aquafortus, Blücher, Hyrec, Nanonord en RTC4Water.

Naar aanleiding van het paviljoen bij Aquatech zegt ceo Paul O’Callaghan van BlueTech Research dat er grote belangstelling is voor de kansen die de circulaire economie biedt, zeker in Europa. Volgens hem is de membraan aërobe biofilm reactortechnologie een goed voorbeeld van een innovatie die binnen vijf jaar veel wijder verspreid zal zijn. O’Çallaghan kijkt naar twee zaken bij nieuwe technologieën die op de markt komen. “Het is belangrijk dat hiervoor een stimulans zoals regelgeving is of dat de technologie veel efficiënter dan bestaande is. Sommige innovaties voldoen aan beide criteria. Dat is het ideale scenario.”

Voor geïnteresseerde beursbezoekers worden elke dag twee rondleidingen georganiseerd over het BlueTech Research Innovation Pavilion (standnummer 07.552) en het Aquatech InnovationLAB. De rondleidingen starten om 11.00 uur en 14.00 uur. Ook is er op woensdag 1 november een innovatietour over de gehele beursvloer die bij het paviljoen eindigt.

 

Meer informatie over de gepresenteerde innovaties:
BlueTech Research Innovation Pavilion

 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Duidelijk verhaal Marjolijn
Ik heb het gehele artikel slechts diagonaal gelezen maar wat ik al vast mis is dat het nog steeds geen beleid is om de bedrijven te (gaan) verbieden om ons nog een klein beetje goede gronddrinkwater te ge- of beter misbruiken voor proceskoeling. Hoogstens nog toe te staan in een gesloten circuit waardoor slechts incidenteel moet worden aangevuld en mits de warmte wordt hergebruikt, b.v. voor eigen of wijkverwarming. Zo kun je twee vliegen in een klap slaan (sorry voor de PvdD). En ja, dan moet er ook weer gecontroleerd en gehandhaafd gaan worden. Daar zal de politiek dan weer niet zo blij van worden. 
Vorig jaar 50m3 verbruikt dus mijn best gedaan en terug naar 30m3. Rekening 157.50 waarvan 31 voor water en de rest belasting en rechten. Denkt u nu echt dat ik dit jaar op een kuub meer of minder kijk. Ik geef t gras weer lekker water van de zomer.
Helemaal eens met deze opinie van Herman van Dam. Ik zou de totale onbeheersbaarheid van de grondwaterkwantiteit bij grootschalige infiltratie nog willen toevoegen als tegenargument. Vanwege de enorme reponstijd vergroot je het risico op grootschalige grondwateroverlast gigantisch als je in het grootste deelsysteem van de Veluwe gaat infiltreren. De enorme schade die afgelopen jaar is opgetreden (en nog steeds oploopt) rond de Veluwe door excessieve natuurlijke infiltratie (alle neerslagrecords verbroken) mag daarvoor in mijn beeld als empirische waarschuwing worden opgevat.
Goed verhaal Herman, vanuit de hydrologie en het belang van de vegetatie