secundair logo knw 1

De Waterinfodag op 8 & 9 september gaat niet door. Hoewel de opzet van de dag was aangepast aan het coronaprotocol voor congressen, kreeg de organisatie van instanties als Rijkswaterstaat, het Waterschapshuis en een aantal waterschappen te horen dat medewerkers niet zouden komen omdat ze geen fysieke bijeenkomsten mogen bezoeken. Dat is voor de organisatie reden om de dag te annuleren. Er wordt gewerkt aan een alternatief dat een hybride opzet krijgt, de Waterparade.

Het besluit tot annuleren is vorige week genomen, laat de Waterinfodag weten. Behalve dat steeds meer organisaties aangaven dat medewerkers niet zouden komen, werden ook vraagtekens geplaatst bij het netwerkkarakter van de dag als gevolg van de coronamaatregelen. Minder bezoekers die afstand moeten houden, verdeeld over twee dagen, het zou ten koste gaan van het netwerken, voor veel bezoekers een belangrijke reden om te komen.

De Waterinfodag die geldt als hét landelijke evenement over informatievoorziening in de watersector, zou aanvankelijk in maart worden gehouden, maar werd als gevolg van de corona-uitbraak uitgesteld. Later werd besloten om in september de dag in aangepaste vorm alsnog door te laten gaan in Den Bosch.

In lijn met het coronaprotocol voor congressen, was de infodag verruimd van 1 naar 2 dagen, elk met een dagvullend themaprogramma. Er zou een beperkt aantal bezoekers worden toegelaten, zodat per persoon 10 m2 beschikbaar zou zijn met stoelen op 1,5 meter.

Nu er definitief een streep is gezet door de fysieke bijeenkomst, zet de organisatie in op een hybride alternatief: de Waterparade met het programma van de Waterinfodag als basis. “Dit gebeurt vanuit ons Streamtheater. Dat is in een hybride vorm waarbij een beperkt aantal mensen fysiek aanwezig zijn en een onbeperkt aantal mensen online.”

De datum is nog niet bekend, het evenement is momenteel in voorbereiding.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Is dit niet wat eenzijdige berichtgeving? Op Wikipedia staat te lezen: "Op 29 mei 2024 werd bekend dat door The Ocean Cleanup voor de 100e keer plastic afval uit de Grote Oceaan gehaald is. In totaal werd er met die 100 keren 385.000 kilogram opgevist" waarbij wordt verwezen naar nu.nl. Zelfs als de 11,5 miljoen kilo gehaald is (30 keer zo veel als in het geciteerde bericht) dan is dat nog steeds geen 1 procent van de geschatte hoeveelheid plastic in de oceanen (2-8 miljoen ton, volgens schattingen VN). Maar wat voor ons technologen denk ik zeer interessant is en ook in dit vakblad aandacht verdient, zijn de onbedoelde mogelijke schadelijke effecten voor het zeeleven. Hierover is een congres in Liverpool geweest in 2020. Mogelijk is er inmiddels meer onderzoek naar gedaan. In een artikel uit 2020 legde De Correspondent bloot welke keerzijdes er aan een goedwillende techniek als de Ocean Cleanup kunnen zitten en het spanningsveld tussen iets willen oplossen en de vraag voldoende breed in kaart hebben (https://decorrespondent.nl/11379/niemand-weet-welk-probleem-the-ocean-cleanup-eigenlijk-oplost/4ab9e62f-1927-0845-3b42-426dba6ac6b3). Een hoekje ethiek der techniek zou niet misstaan in een vakblad als H2O, lijkt me.
Leuk verhaal maar het klopt niet, helemaal niet. Ik woon al 72 jaar in de lage uiterwaard  bij km paal 951 en sinds RvdR  ( 2012) komt er meer water door de IJssel . Kom maar eens een middagje praten dan leg ik uit.
Because it's somebody elses computer you can blame someone else? :-) Lekker makkelijk. De burger weer opzadelen met extra kosten die door mensen die het beleid maken en zelf waarschijnlijk de rekening niet hoeven te betalen :-)
Waar waren de peer reviewers van Water Research?
Dank Steven voor je bijval. Grondwater - als bron voor drinkwater - was altijd al minder kwetsbaar dan oppervlaktewater ... óók/zeker in tijden van oorlogsdreiging.