secundair logo knw 1

De waterschappen stemmen unaniem in met het Klimaatakkoord. Met hun ondersteuning beloven de eenentwintig waterschappen om zich in te zetten om doelen uit het Klimaatakkoord te halen.

Het Klimaatakkoord maakt deel uit van het Nederlandse klimaatbeleid. Het akkoord werd gesloten tijdens het Klimaatberaad, een overleg tussen veel organisaties en bedrijven in Nederland met als doel om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Het centrale doel van het Klimaatakkoord is 49% reductie van broeikasgassen in 2030 ten opzichte van 1990. Overheden, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties hebben afspraken gemaakt over de maatregelen die de komende 10 jaar genomen zullen gaan worden om de klimaatdoelen te halen.

Aan alle deelnemende partijen van het beraad, waaronder de waterschappen, was gevraagd het akkoord te bekrachtigen met een handtekening. Een groot aantal branche-organisaties, bedrijven en instellingen gingen de waterschappen de afgelopen tijd al voor.

Ambities waterschappen
Waterschappen hebben eerder al eigen duurzame doelstellingen geformuleerd. Ze willen de uitstoot van CO2 reduceren door biogas opwekking en door het plaatsen van bijvoorbeeld windmolens. In 2025 willen de waterschappen 100% energieneutraal zijn.

Met het ondertekenen van het Klimaatakkoord geven de waterschappen aan de urgentie van het klimaatprobleem te onderkennen en beloven ze zich in te zetten om de doelen uit het Klimaatakkoord te halen.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.