secundair logo knw 1

Zijn benoeming tot hoogheemraad was tijdelijk, maar Bas Knapp blijft nu dagelijks bestuurder van het Hoogheemraadschap van Rijnland tot de waterschapsverkiezingen in 2023. De VVD-fractie in de verenigde vergadering heeft daartoe besloten.

Bas Knapp 180 vk Bas Knapp

Er is voor gekozen om Knapp te laten zitten om de continuïteit in college van dijkgraaf & hoogheemraden te behouden, aldus een toelichting op het besluit. Continuïteit is van belang voor de onderwerpen in de portefeuille Waterveiligheid die Knapp in beheer heeft, zo wordt gesteld. Dit betreft onder andere de onderwerpen kust, waterkeringen, klimaatbestendige stad en digitalisering.

Knapp heeft aangegeven bereid te zijn om deze functie te blijven vervullen. Hij verving afgelopen juni Ineke van Steensel die vanwege gezondheidsredenen tijdelijk terugtrad als hoogheemraad bij Rijnland. Van Steensel is inmiddels hersteld en zij keert op korte termijn terug als lid van de verenigde vergadering. 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Natuurlijk goed/winst dat bomenstructuur behouden blijft maar het blijft doodzonde een onnodig als de populieren gekapt worden. De oudere populieren kunnen prima nog wel 100 jaar behouden blijven mbv toepassing van een speciale snoeimethode. Stichting Het Wantij te Dordrecht heeft in de gemeente Dordrecht de snoeimethode van bureau Storix voor Bomen en Landschapsbeheer weten te introduceren. Daartoe heeft de Stichting een rapport laten maken waarin de essentie van deze methode wordt beschreven. (Er moest wel wat weerstand worden overwonnen maar de weg naar grootschalige kap van populieren in de toekomst volgens het zgn "populieren protocol" is van de baan). 
Dat was het begin van meerdere projecten in Dordrecht. Onlangs zijn nog populieren van zo,n 125 jaar oud gesnoeid om duurzaam te behouden die langs het riviertje het Wantij staan. De eerder voorgenomen kap van vele andere, 80 jaar oude bomen, werd voorkomen. Vorig jaar werd een artikel geplaatst in Trouw waarop reacties zijn gekomen uit meerdere steden.
Inmiddels zijn bewoners uit Den Haag, Rotterdam en Amsterdam zich in gaan zetten voor behoud populieren in hun omgeving.  Op het blog   https://blog.hetwantij.com/ vindt u meer via zoekfunctie "populieren".
Het blog wordt binnenkort geactualiseerd met de nieuwe informatie en rapporten. Graag zien we dat ook deze populieren langs de Maas een kans krijgen duurzaam oud te worden!
Secretaris Cor Goosen 
10.000.000 kilo zout per schutting? Klopt dat wel?
Wat voor de Waddenzee geldt evenzeer voor de wateren in de Zuidwestelijke Delta. Er is dingend behoefte aan zoet water en sediment/ slib om de dynamiek daar terug te brengen. En zo met klimaatverandering te kunnen omgaan. 
Op zo'n manier kan je wel stoppen met beleid maken en gaan we echt overal 'verstandig' bouwen.