secundair logo knw 1

Hardy Temmink is vrijdag op 58-jarige leeftijd onverwacht overleden. Temmink was een gerespecteerde milieutechnoloog, verbonden aan de Wageningen University en onderzoekstinstituut Wetsus.

Hardy Temmink 180 vk c Hardy TemminkDr. ir. Hardy Temmink stond bekend om zijn passie voor biologische waterzuivering en het terugwinnen van waardevolle stoffen uit afvalwater. Hij werd zeer gewaardeerd om zijn adviezen en ideeën.

“Zijn energieke inzet, enthousiasme, humor en charme maakten dat zijn studenten gegroeid zijn door zijn persoonlijke betrokkenheid bij hun welzijn en zijn kritische blik op hun onderzoek”, schrijft Wageningen University bij zijn overlijden. "Hij maakte zijn collega's blij met zijn vele goede ideeën om onderwijs en onderzoek te verbeteren. Hij stond altijd voor ons klaar met advies, of dat nu op kantoor was of tijdens een wandeling. We hebben een fantastische collega verloren."

De wetenschapper studeerde waterverontreinigingsbestrijding in Wageningen en was sinds 1989 werkzaam bij de vakgroep Milieutechnologie, eerst als promovendus en later als universitair hoofddocent. Sinds 2004 was hij ook werkzaam als senior wetenschappelijk medewerker bij onderzoeksinstituut Wetsus in Leeuwarden.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.