secundair logo knw 1

Dijkgraaf Lambert Verheijen van waterschap Aa en Maas gaat er mee stoppen. April volgend jaar legt hij zijn ambt neer.

Lambert Verheijen 180 vk Lambert Verheijen“Na 15 dienstjaren als dijkgraaf is het tijd het stokje over te dragen en mijn tijd te gaan besteden aan andere dingen in het leven. Ik doe dit met gemengde gevoelens want dijkgraaf zijn van dit waterschap is de mooiste baan die je kunt hebben”, aldus Verheijen. “Het is ook een uitdagende baan gezien de klimaatvraagstukken die voor ons liggen.”

Verheijen zit in zijn derde ambtstermijn, hij begon in 2005 als dijkgraaf bij waterschap Aa en Maas. Gedurende deze periode zat hij van 2015 tot 2019 namens de PvdA in de Eerste Kamer. Voor zijn aanstelling als dijkgraaf was Verheijen ook werkzaam in het openbaar bestuur, vanaf 1987 was hij lange tijd lid van Provinciale Staten van Noord-Brabant, en vanaf 1992 ook lid van Gedeputeerde Staten.

Ernest de Groot, lid dagelijks bestuur van waterschap Aa en Maas, zegt over de vertrekkende dijkgraaf onder meer: “Opvallend aan Lambert Verheijen is zijn brede interesse in alle watergerelateerde zaken. Zijn enorme hoeveelheid kennis is van beduidend toegevoegde waarde. Dat geldt ook voor zijn grote netwerk op Europees, landelijk, provinciaal en regionaal niveau dat hij ten dienste van het waterschap inzet.”

Het algemeen bestuur van het waterschap is nu aan zet om een opvolger te vinden.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.