secundair logo knw 1

Bas Kolen gaat per 1 september aan de slag als bijzonder hoogleraar Enterprise Risk Management bij de onderzoeksgroep Actuarial Science and Mathematical Finance van de Amsterdam School of Economics.

Kolen gaat zich in zijn onderzoek vooral richten op risico- en crisismanagement, en met name op de ontwikkeling van modellen voor het omgaan met overstromingsrisico’s. 

Bas Kolen 180b Bas KolenHet College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam waar de Amsterdam School of Economics onder ressorteert, maakt de benoeming bekend. Kolen gaat het hoogleraarschap (1 dag in de week) combineren met zijn werk bij adviesbureau HKV lijn in water. 

Kolen, die civiele technologie en management studeerde aan de Universiteit Twente, werkt sinds 1999 bij adviesbureau HKV lijn in water aan diverse klimaatvraagstukken, zowel als wetenschappelijke directeur als senior adviseur op het gebied van veiligheid en crisisbeheersing. Hij promoveerde in 2013 aan de Radboud Universiteit op de effectiviteit van crisismanagement op de reductie van overstromingsrisico’s.

De leerstoel is mogelijk gemaakt door de Stichting Assurantiebeurs Amsterdam.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.