secundair logo knw 1

Bas Kolen gaat per 1 september aan de slag als bijzonder hoogleraar Enterprise Risk Management bij de onderzoeksgroep Actuarial Science and Mathematical Finance van de Amsterdam School of Economics.

Kolen gaat zich in zijn onderzoek vooral richten op risico- en crisismanagement, en met name op de ontwikkeling van modellen voor het omgaan met overstromingsrisico’s. 

Bas Kolen 180b Bas KolenHet College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam waar de Amsterdam School of Economics onder ressorteert, maakt de benoeming bekend. Kolen gaat het hoogleraarschap (1 dag in de week) combineren met zijn werk bij adviesbureau HKV lijn in water. 

Kolen, die civiele technologie en management studeerde aan de Universiteit Twente, werkt sinds 1999 bij adviesbureau HKV lijn in water aan diverse klimaatvraagstukken, zowel als wetenschappelijke directeur als senior adviseur op het gebied van veiligheid en crisisbeheersing. Hij promoveerde in 2013 aan de Radboud Universiteit op de effectiviteit van crisismanagement op de reductie van overstromingsrisico’s.

De leerstoel is mogelijk gemaakt door de Stichting Assurantiebeurs Amsterdam.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Met alle respect, maar ik kan me weer niet aan de indruk onttrekken dat hier oneigenlijk "behoud" van...ja van wat...? een heel belangrijke rol speelt vanuit oa. Rijkswaterstaat. Nogmaals kijkend naar het totale project van Ir. Lely en de doordachte gevolgen van eea. moeten we dit derde grote inpolder traject gewoon oppakken om meer balans te verkrijgen in alles. En no1, meer woningbouw ruimte wordt er in een klap mee opgelost! Anders mag men aan inpoldering Dogeland gaan denken in de Noordzee..., want we moeten hoe dan ook meer land erbij krijgen om alle problemen op te lossen.  
Is het niet van-den-zotten-in-het-kwadraat dat de rechterlijke macht de overheid moet veroordelen tot het naleven van de door haar zelf gemaakte wetgeving?
"En zij vreesden met groote vreeze!"  staat er in de Bijbel. Wat een negatief stukje. De rechter heeft een dwangsom opgelegd voor 2030. Minister Wiersma heeft nog even de tijd om met een oplossing te komen.
Het zou goed zijn als een natuurvergunning werkelijk integraal over de natuur ging en niet alleen sturend op flora en fauna oftewel top-down beleid, dat gemakkelijk het doel mist
“Op zijn wekelijkse persconferentie zei hij afgelopen vrijdag dat het kabinet ‘moet voorkomen dat Nederland vastloopt.” Helemaal met deze uitspraak eens. En het is niet eens moeilijk. De sector die het meeste stikstof uitstoot (de intensieve landbouw, met name de veeteelt) moet fors aangepakt worden, bijvoorbeeld door minder te subsidiëren of simpele regels als ‘de vervuiler betaalt’ te hanteren. Maar gezien de invloed van het agro-industriële complex op de regering wil men deze logische oplossing niet kiezen. Met als gevolg dat Nederland op slot zit.