secundair logo knw 1

Luuk-Jan Boon wordt de nieuwe directeur van de Waddenvereniging. Hij begint 1 januari.

Luuk Jan Boon 180 vk Luuk-Jan BoonBoon is opgeleid als bioloog aan de Universiteit Leiden en de Vrije Universiteit Amsterdam.

Hij heeft een grote voorliefde voor het Waddengebied, blijkt uit zijn reactie op zijn aanstelling: “‘De Wadden hebben zoals voor velen in Nederland een speciale plaats in mijn hart. Als bioloog begrijp ik hoe belangrijk het is dat we dit unieke ecosysteem in stand houden en dat we ons gepassioneerd sterk moeten maken om de toekomst van de Wadden veilig te stellen.”

Boon is nu directeur van de Oogvereniging en was eerder werkzaam bij ontwikkelingsorganisatie SNV, Plan Nederland, kennisorganisatie i + Solutions en het ministerie van Buitenlandse Zaken. In zijn eerdere functies was hij onder meer verantwoordelijk voor 'duurzame multisectorale gebiedsontwikkeling' in Tanzania (rond de Serengeti), in Zimbabwe en Vietnam. Hij wil die ervaring toepassen door mee te werken aan het realiseren van duurzame ruimte voor de Wadden, schrijft de Waddenvereniging.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Er wordt gesproken over waterschappen en Veiligheidsregio's, maar ik kan niet opmaken of dit ook geldt voor gemeenten. Alleen als het gaat over crises is er een relatie tussen veiligheidsregio en gemeente. Veel vaker heeft een gemeente zelf besluiten te nemen over bijvoorbeeld: strooien als het glad wordt, besluiten of evenementen doorgaan. Denk aan watersport, grote sporttoernooien of een avondvierdaagse. Ik zou het eigenlijk heel normaal vinden als de data van het KNMI - die met belastinggeld is verzameld en bewerkt - niet beschikbaar is voor mede overheden. En ik zie niet in waarom ik daarvoor een commercieel weerbedrijf zou moeten betalen. En wat leveren die dan? En wat is hun verantwoordelijkheid dan?
Frisse wind van de PVV is nuttig. Wijze van Aanbestedingen dient aangepast te worden.
Maak verspillende Nederlanders eerst bewust van hun drinkwater gebruik: gewoon korter douchen ( ik red een normale beurt binnen een minuut) gebruik eerste koude water uit douche voor wc doorspoelen, gebruik altijd de kleine doorspoelknop van je wc. Spoel je vuile vaat nooit voor. Neem hooguit 1x een douchebeurt. Vang regenwater zoveel mogelijk op in regentonnen voor zomers tuin bewateren.💦💦💦
Wat ik mis is de preventieve kant. Een paar maatregelen. Laag hangend fruit als verkoop van niet-zuinige toiletten verbieden. Alleen nog max. 3 liter/6 liter spoeling. Ook stimuleren dan wel verplichten van opvang hemelwater voor toiletspoeling bij nieuwbouw, zowel huishoudens als industrie. Bij deze maatregelen verbeter je ook efficiëntie rioolwaterzuivering en kunnen meer aansluitingen plaatsvinden zonder uitbreiding. Hemelwater opvang stimuleren voor koeling.
Marjolijn Haasnoot is Hoogleraar klimaatadaptatie, daarmee ook zeker onderzoeker, maar meer dan dat.