secundair logo knw 1

Waterwegen, de denktank van de Waterschappen, heeft een nieuwe voorzitter. Riquette van de Pol heeft de voorzittershamer overgedragen aan Suzanne Kloosterman-Vennix.

Riquette vd Pol 180 vk Riquette van de Pol Op 31 januari had de wisseling van de wacht plaats. Kloosterman-Vennix is werkzaam bij waterschap Noorderzijlvest en geeft nu sturing aan Waterwegen. Hoofddoel is om de waterschappen voor te bereiden op de toekomst. Credo van het netwerkgezelschap dat in 2017 het tienjarig bestaan vierde: anders denken, anders doen.

Dit ‘toekomstdenken’ heeft tot de nodige ideeën en projecten geleid, zoals de energiefabriek en aquafarm.

Kloosterman Vennix 180 vk Suzanne Kloosterman-Vennix Bij haar afscheid schrijft Van de Pol, die van maart 2014 tot eind januari 2019 voorzitter was, onder meer: “Ik kijk terug op een absoluut unieke tijd. Want vertel me, waar krijg je van je organisatie zo veel vertrouwen en lef dat ze je met een carte blanche op pad sturen? Het is wat de waterschappen doen. Enthousiaste waterschappers die kunnen en durven dromen van een toekomst, samen op pad sturen met als enige focus de wereld van over overmorgen.”

De snel veranderende wereld onderstreept de relevantie van de denktank, aldus Van de Pol. “Dit betekent dat we als waterschappen meer en meer de horizon moeten scannen om nu de juiste keuzes te maken. Omdat de keuzes van vandaag bepalen hoe je er in de wereld van over overmorgen uitziet.”

MEER INFORMATIE
Voorzitter Waterwagen neemt afscheid

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Duidelijk verhaal Marjolijn
Ik heb het gehele artikel slechts diagonaal gelezen maar wat ik al vast mis is dat het nog steeds geen beleid is om de bedrijven te (gaan) verbieden om ons nog een klein beetje goede gronddrinkwater te ge- of beter misbruiken voor proceskoeling. Hoogstens nog toe te staan in een gesloten circuit waardoor slechts incidenteel moet worden aangevuld en mits de warmte wordt hergebruikt, b.v. voor eigen of wijkverwarming. Zo kun je twee vliegen in een klap slaan (sorry voor de PvdD). En ja, dan moet er ook weer gecontroleerd en gehandhaafd gaan worden. Daar zal de politiek dan weer niet zo blij van worden. 
Vorig jaar 50m3 verbruikt dus mijn best gedaan en terug naar 30m3. Rekening 157.50 waarvan 31 voor water en de rest belasting en rechten. Denkt u nu echt dat ik dit jaar op een kuub meer of minder kijk. Ik geef t gras weer lekker water van de zomer.
Helemaal eens met deze opinie van Herman van Dam. Ik zou de totale onbeheersbaarheid van de grondwaterkwantiteit bij grootschalige infiltratie nog willen toevoegen als tegenargument. Vanwege de enorme reponstijd vergroot je het risico op grootschalige grondwateroverlast gigantisch als je in het grootste deelsysteem van de Veluwe gaat infiltreren. De enorme schade die afgelopen jaar is opgetreden (en nog steeds oploopt) rond de Veluwe door excessieve natuurlijke infiltratie (alle neerslagrecords verbroken) mag daarvoor in mijn beeld als empirische waarschuwing worden opgevat.
Goed verhaal Herman, vanuit de hydrologie en het belang van de vegetatie