secundair logo knw 1

De bekroonde afvalwaterzuiverings- en waterhergebruikinstallatie van L'Oréal | Foto Nijhuis Saur industries

Nijhuis Saur Industries is in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Global Water Awards 2021. Nijhuis Saur werd eerste in de categorie Industrial Project of the Year. Membraanproducent NX Filtration is tweede geworden in de categorie Breakthrough Technology Company.

De prijzen worden jaarlijks vergeven door Global Water Intelligence (GWI). Doel is om initiatieven in de water-, afvalwater- en ontziltingssectoren te belonen die de internationale waterindustrie vooruithelpen.

Het bekroonde industriële project van het jaar is de afvalwaterzuiverings- en waterhergebruikinstallatie van cosmeticagigant L'Oréal in het Poolse Warschau. Nijhuis Saur bouwde de waterzuiveringsinstallatie die het mogelijk maakt jaarlijks 75.000m3 water te hergebruiken. 

Er wordt een scala aan processen toegepast, waaronder flocculatie & flotatie, een membraan bioreactor, slibbehandeling en een omgekeerd osmose systeem. Het proces is volledig geautomatiseerd en Nijhuis Saur gebruikte 3D-technologie voor verbeteringen in de projectuitvoering zonder productiestops.

Nijhuis Saur Industries viel ook in de prijzen voor het Ontziltingsproject van het Jaar, samen met Keppel Infrastructure en andere concerns (Pentair, Xylem, RO Membranes, Amiad), voor de levering van het allereerste hybride Dissolved Air Flotation systeem ter wereld in de Marina East in Singapore. De installatie is Singapore's vierde grote ontziltingsinstallatie en een belangrijk onderdeel van de waterzekerheidsstrategie van de stadstaat.

NX Filtration
De Enschedese membraanproducent NX Filtration, die deze maand de gang naar de beurs bekendmaakte, viel in de prijzen met zijn nieuwe holle vezel nanofiltratietechnologie en werd samen met BlueGreen Water Technologies uitgeroepen tot runner up.

Na het binnenhalen van grote projecten in Indonesië en Zweden zag NX Filtration een snelle wereldwijde uitbreiding van 'pilot-proven', een enorme toename van de productiecapaciteit en de uitbreiding van het verkoopteam om 'een game-changing technologie' naar de wereldmarkt te brengen. 

GWI-uitgever Christopher Gasson die de awards uitreikte, prees de doorbraaktechnologie van NX Filtration. “Waterbeheerders over de hele wereld zijn op zoek naar een betere aanpak van microverontreinigingen. Op dit moment kunnen we die alleen verwijderen met een gecombineerde voorbehandeling en omgekeerde osmose. Nanofiltratie verwijdert ze in één stap met minder energieverbruik, minder kapitaalkosten. Geen gedoe meer met omgekeerde osmose."


 

Winnaars Global Awards 900 De winnaars van de Global Water Awards 2021

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Geachte redactie, ik ben verheugd dat eindelijk het besef is dat het klepelbeleid nu ter discussie is gesteld. Ik heb bij waterschap Hollandse delta al jaren als bestuurslid aangedrongen om het klepelen alleen als noodzaak te gebruiken. Ook heb ik div gesprekken gehad met SBB mbt klepelen in de duinen van Ouddorp waarbij de structuur volledig werd vernield. Dit jaar is eindelijk door beherende organisatie alleen maar gemaaid en wel in oktober waar mi de hele natuur in dit duingebied mee is geholpen. Het waterschap heeft nu ook bepaald dat klepelbeleid op de schop moet en in de toekomst alleen maar met maaibeleid mag worden uitgevoerd. Dus goed resultaat waar ik blij mee ben. Dit is natuurbehoud zoals het moet.
@JWBoehmerSommige desinformatie is te simplistisch om op te reageren. Zelfs citeren van een nieuwsbericht blijkt lastig (aanpak van dijken is lang niet altijd verhogen). Instabiliteit en kans op zettingsvloeiing worden ook aangepakt. Daarmee wordt ook de invloed van zee en maan beperkt, maar dan wel op basis van logische en bewezen relaties ipv dubieuze, onwaarschijnlijke en onbewezen hypotheses. Oei, toch gereageerd. Dom van me. Ik kan dit beter negeren.
Het zou me niet verbazen als ze me een keer komen halen omdat ik de verkeerde dingen beweer  - volgens de VLOEK van ZEE en MAAN en Jan Willem Boehmer..auteur Jongedijk Bijv.  op pag 5 over “Het ophogen van dijken (€15mln/km over 800 km vlgs HWBP) vergroot alleen maar het gevaar: Hoe hoger de dijk hoe groter het aantal slachtoffers”. Voor het uitdiepen van vaarwegen (meer Ruimte voor de Rivier) geldt hetzelfde: Hoe groter, (dieper én breder) de badkuip hoe groter het overstromings gevaar en hoe groter ook hierbij het aantal slachtoffers”. Ik vrees dat ik daarmee het gezag erger heb geïrriteerd dan Zwagerman deed met haar verkeerde opmerking over “de kerf”. Ik heb nooit gedacht dat het zou gebeuren: Nou zijn we klaar met je”
Even terug denken in de tijd: waarvoor waren dijken ook al weer uitgevonden? Dat was -vroeger- om ons tegen het water te beschermen. Nu gaan we buitendijks bouwen, dus is de vraag:  is dat water dan weg? Nee, dat moet juist nog komen , en,  als dat echt komt -misschien pas volgende eeuw- dan helpt dat dijkje toch ook niet meer, alle inspanningen van dijkversterkingen ten spijt.
Een goede actie van de UvW. Logisch zou nu ook zijn om een vergelijkbare brief naar de regering te sturen ten aanzien van het verbieden van bestrijdingsmiddelen en te veel aan mest.