secundair logo knw 1

Verdygo installatie Weert | Foto Maartje van Berkel

Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) gaat zijn zuiveringsinfrastructuur digitaliseren. De transformatie moet leiden tot een kostenefficiënte en toekomstbestendige bedrijfsvoering, stelt het bedrijf. Royal HaskoningDHV Digital is aangetrokken voor advies, beheer en levering van applicaties. 

WBL heeft 17 zuiveringen en 149 rioolgemalen. Het beheer daarvan wordt steeds complexer. Een data-gedreven bedrijfsvoering is het antwoord op die ontwikkeling, aldus WBL. Daarom zet het waterschapsbedrijf in op een digitale transformatie van zijn zuiveringsinfrastructuur, 'inclusief de toepassing van data science technieken zoals machine learning en artificial intelligence'.

Royal HaskoningDHV Digital helpt met de ontwikkeling van een Big Data Platform, waar data uit de zuiveringen en gemalen van WBL worden verzameld. Met digitale technieken worden de datastromen geanalyseerd, wat leidt tot steeds betere inzichten en kennis van de systemen.

Dit jaar wordt de Aquasuite applicatie van RHDHV geïmplementeerd, een 'bewezen watertechnologie' die de prestaties van de 149 rioolgemalen controleert, analyseert, visualiseert en aanstuurt door middel van voorspellende analyses en machine learning. WBL verwacht hierdoor dat het beheer efficiënter en het onderhoud - de grootste kostenpost - beter voorspelbaar wordt.

“Vanaf september 2021 zullen de Aquasuite applicatie en het Big Data Platform volledig operationeel zijn voor alle 149 gemalen”, aldus WBL. In de toekomst willen WBL en RHDHV Digital meer data science toepassingen toevoegen aan het platform. 

Voor het operationaliseren van het Big Data Platform en de machine learning en artificial intelligence toepassingen kiest WBL voor Microsoft Azure, een zogeheten cloud computing-platform van Microsoft. RHDHV Digital ontwikkelt en beheert de komende zes jaar deze Azure omgeving.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Natuurlijk goed/winst dat bomenstructuur behouden blijft maar het blijft doodzonde een onnodig als de populieren gekapt worden. De oudere populieren kunnen prima nog wel 100 jaar behouden blijven mbv toepassing van een speciale snoeimethode. Stichting Het Wantij te Dordrecht heeft in de gemeente Dordrecht de snoeimethode van bureau Storix voor Bomen en Landschapsbeheer weten te introduceren. Daartoe heeft de Stichting een rapport laten maken waarin de essentie van deze methode wordt beschreven. (Er moest wel wat weerstand worden overwonnen maar de weg naar grootschalige kap van populieren in de toekomst volgens het zgn "populieren protocol" is van de baan). 
Dat was het begin van meerdere projecten in Dordrecht. Onlangs zijn nog populieren van zo,n 125 jaar oud gesnoeid om duurzaam te behouden die langs het riviertje het Wantij staan. De eerder voorgenomen kap van vele andere, 80 jaar oude bomen, werd voorkomen. Vorig jaar werd een artikel geplaatst in Trouw waarop reacties zijn gekomen uit meerdere steden.
Inmiddels zijn bewoners uit Den Haag, Rotterdam en Amsterdam zich in gaan zetten voor behoud populieren in hun omgeving.  Op het blog   https://blog.hetwantij.com/ vindt u meer via zoekfunctie "populieren".
Het blog wordt binnenkort geactualiseerd met de nieuwe informatie en rapporten. Graag zien we dat ook deze populieren langs de Maas een kans krijgen duurzaam oud te worden!
Secretaris Cor Goosen 
10.000.000 kilo zout per schutting? Klopt dat wel?
Wat voor de Waddenzee geldt evenzeer voor de wateren in de Zuidwestelijke Delta. Er is dingend behoefte aan zoet water en sediment/ slib om de dynamiek daar terug te brengen. En zo met klimaatverandering te kunnen omgaan. 
Op zo'n manier kan je wel stoppen met beleid maken en gaan we echt overal 'verstandig' bouwen.